Kajakaško-edukativni kamp, Kraljevica 2013.

28.06.2013.

Kajakaško-edukativni kamp mladih će se održati u sklopu 6. ljetne škole tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, u terminima od 01. do 11. srpnja te od 05. do 15.kolovoza 2013. godine. Na kampu mogu sudjelovati sportaši mlađih dobnih kategorija i rekreativci koji, pod stručnim vodstvom, žele naučiti osnovne tehnike upravljanja kajakom i kanuom.

Kajakaško edukativni kamp sastoji se od sportskog i edukativnog programa.


1. Sportski program
Provodi se prema planu i programu rada prilagođenim dobnim kategorijama, sposobnostima i zdravstvenom statusu polaznika. Obuka se vrši u mini kajacima, kanuima, otvorenim kanuima i ostalim plovilima prikladnim za obuku na moru. Plan i program rada provode licencirani treneri Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajakaškog saveza Zagreba.
Sportski programi provode se u jutarnjim satima na vodenim površinama Bakarskog zaljeva i usmjereni su prema razvoju funkcionalno motoričkih sposobnostima polaznika, elementarnim tehnikama zaveslaja, usavršavanje osnove tehnike zaveslaja po pravcu, učenje osnova promjene smjera kretanja i kontrole čamca, savladavanje jednostavnih poligona i organizacija natjecanja.


2. Edukativni sadržaji
U ovogodišnjoj, 6. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati projektni rad i to u radionicama: modelarstva, obrade materijala, elektronike, elektrotehnike i robotike te tako steći znanja i vještine iz različitih grana tehničke kulture. Uz navedene radionice, učenici će u radionici kreativnog modelarstva izrađivati različite predmete ukrasne i praktične primjene, a na informatici će izrađivati internetske stranice i interaktivne plakate. Za sve će polaznike Ljetne škole prvi puta biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja CB radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova.

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.
Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, sporoj vožnji bicikla, pikadu, nogometu ili šahu). Također, navečer su organizirane filmske večeri, disco i karaoke u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme dostupna i informatička učionica u kojoj mogu koristiti računalo.
Smještaj na bazi punog pansiona su organizirani nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Svi će učenici biti osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u tri rate). Cijena Škole za drugo dijete iste obitelji iznosi 1.500,00 kn. U cijenu kotizacije je uračunato:

  • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
  • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
  • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
  • stručno vodstvo kajakaške i orijentacijsko-komunikacijske obuke
  • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
  • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
  • korištenje sportskih terena i rekvizita
  • gledanje igranih i edukativnih filmova
  • kupanje uz nadzor voditelja
  • osiguranje tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici


Rok prijave za prvi termin Škole je 20. svibnja 2013. godine, a za drugi termin 24. lipnja 2013. godine. Do tada je potrebno izvršiti uplatu prve rate kotizacije.
Prijavnicu preuzmite ovdje.

Priloženu i od strane roditelja ili staratelja potpisanu prijavnicu i izjavu za svakog polaznika možete dostaviti osobno ili na:
E: tajnik@kajak-zg.com
F: 01/3831 921

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju na:
M: Tomislav Crnković, 098/981 5374

Uplate možete izvršiti na račune:
1. Kajakaški savez Zagreba, Savska cesta 193, 10000 Zagreb na IBAN broj: HR9524020061100045830, Erste &Steiermärkische banka s naznakom: „Kajakaški kamp Kraljevica 2013.“
Kod plaćanja molimo navesti ime i prezime polaznika!

vrh stranice