Ljetna fotoradionica „Istra – ambijent, kulturna baština“ 2023.

26.07.2023.

Hrvatski fotosavez tradicionalno priređuje ljetnu fotoradionicu za mlade u Istri kontinuirano od 1997. godine u mjesecu srpnju. U prostorijama Hrvatskog ferijalnog saveza na Valsalinama u Puli otvorena je izložba fotografija na kojoj je prezentiran dio radova nastalih na radionici, a koju je ispred Grada Pule otvorila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Grad Pula podržava ovako vrijedne programe namijenjene djeci i mladima, osobama s teškoćama i marginaliziranim skupinama koje okupljaju sudionike iz različiti krajeva Hrvatske. Pohvalno je da su mladi polaznici kroz fotoradionice upoznali kulturnu i prirodnu baštinu Pule i Istre te usvojili nova znanja o fotografiji, likovnim elementima radova, sadržaju i porukama vizualnih djela. Osobito je pohvalno da su sudionici unaprijedili svoje socijalne kompetencije kroz organizaciju života i rada u zajedničkom kampu. Program „Istra – ambijent, kulturna baština“ rezultirao je zajedničkom izložbom fotografija koja je svjedočanstvo o izuzetnoj vrijednosti hrvatske kulturne i prirodne baštine, tako i o izuzetnim kreativnim dosezima mladih autora“, poručila je zamjenica gradonačelnika Močenić.
Hrvatski fotosavez od 1995. godine provodi niz programa namijenjenih djeci i mladima, osobama s teškoćama i marginaliziranim skupinama, međunarodne radionice, programe stručnog usavršavanja voditelja programa kroz radionice, izložbe, seminare, izdavanjem publikacija.
Ovogodišnja radionica okupila je 30 sudionika iz Omiša, Križevaca, Rovinja, Krnice, Rijeke, Jasenovca, Piljenice, Pule, Bakra, Krasice, Voloskog, Jadranova i Poreča.

Hrvatski fotosavez
vrh stranice