Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2020.

23.06.2020.

 

 

Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u dva termina: od 10. do 19. srpnja i od 28. srpnja do 6. kolovoza 2020. Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka. Učenici će sudjelovati u radionicama: modelarstva, elektrotehnike, robotičkih konstrukcija, automatike i tehnologije 3D ispisa. U tim radionicama učenici će izraditi fliper, sat i elektroničku značku s motivom tematskog rada te tehničku tvorevinu koju će sami dizajnirati i izraditi tehnologijom 3D ispisa.

Prijave za oba termina Škole primaju se od trenutka ove objave na web stranici HZTK.
Prijave za 1. termin traju do 3. srpnja 2020. ili do ispunjenja upisne kvote.
Prijave za 2. termin traju do 17. srpnja 2020. ili do ispunjenja upisne kvote.


Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, a Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) je organizira od 2008. godine. U Školi će ukupno u 2 termina sudjelovati 64 polaznika, učenika viših razreda osnovne škole iz različitih krajeva Republike Hrvatske:
• troje nagrađenih učenika sa Robokupa (nacionalnog natjecanja u organizaciji HZTK)
• učenici iz različitih županija Republike Hrvatske prema pozivu na prijavu uz plaćanje kotizacije.


Nastava se održava u skupinama od 8 do 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.
Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na Natjecanjima mladih tehničara.

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.
Svi su učenici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži)

Smještaj na bazi punog pansiona je organiziran nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim sobama.

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje također uz pedagoški i liječnički nadzor, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim/interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica.

Epidemiološki uvjeti
Za cjelokupno vrijeme odvijanja Škole, pratećih aktivnosti i boravka u hotelu biti će ispunjene sve mjera zaštite od bolesti COVID-19 koje trenutačno propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

Prijava i uplate
Cijena Škole je 2.500,00 kn.
Uplatu za određeni termin Škole potrebno je izvršiti najkasnije do datuma početka tog termina.
Potvrdu o uplati potrebno je osobno donijeti ili dostaviti elektroničkom poštom voditeljici Škole Svijetlani Grubišić (nctk@hztk.hr) do prvog dana Škole.

U cijenu kotizacije je uračunato:
• organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb - Kraljevica - Zagreb
• pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
• korištenje opreme i materijala (radionički dio)
• stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
• smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
(dvoje djece će biti u sobi)
• korištenje sportskih terena i rekvizita
• gledanje igranih i edukativnih filmova
• kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena Škole za djecu iz iste obitelji: 2.000,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Prijave za sudjelovanje u programu Ljetne škole tehničkih aktivnosti u terminu od 10. do 19. srpnja 2020. izvršite putem poveznice ovdje
Prijave za sudjelovanje u programu Ljetne škole tehničkih aktivnosti u terminu od 28. srpnja do 6. kolovoza 2020. izvršite putem poveznice ovdje

Osim osnovnih podataka koji se popunjavaju u google obrascu nužno je da popunite i obrazac: OVJERA RODITELJA/STARATELJA.
Taj obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite.
Možete ga skenirati i poslati na e-poštu na nctk@hztk.hr
ili preporučeno na adresu:
Nacionalni centar tehničke kulture
Ul. Josipa Juraja Strossmayera 32, 51262, Kraljevica

Dodatne informacije
Nacionalni centar tehničke kulture
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
Svijetlana Grubišić, voditeljica Škole
Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771
E-pošta: svijetlana.grubisic@hztk.hr
Nacionalni centar tehničke kulture
Ljetna škola tehničkih aktivnosti

vrh stranice