Ljetna škola tehničkih aktivnosti HZTK 2022. - popunjeno

23.05.2022.

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti od 2008. godine. U 2022. godini, Ljetna škola tehničkih aktivnosti održat će se Ferijalnom savezu u Zadru od 15. do 24. srpnja. To je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture. Nastava se održava u skupinama od oko 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i pojedine skupine. Učenici tijekom Ljetne škole upoznaju svojstva materijala, sigurno se koriste alatima i opremom izrađujući tehničke tvorevine, provode svoje ideje u praksu, razvijaju kreativnost, motoriku te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je popunjena
Broju učenika na Ljetnoj školi 2022. je 30, i za sada su kapaciteti popunjeni ukoliko netko od polaznika otkaže svoj dolazak osloboditi će se mjesto pa sve zainteresirane koji žele mogu se i dalje prijaviti na listu čekanja  ovdje i suglasnosti roditelja ili skrbnika - ovdje.
Projektni zadaci izrade tehničkih tvorevina obuhvatit će pet područja tehničke kulture: modelarstvo, elektrotehniku, tehnologiju 3D ispisa, robotičke konstrukcije i automatiku. Tehničke tvorevine koje će učenici izraditi su: Marsov rover – model tehničke tvorevine od šperploče, pleksiglasa i dijelova izrađenih na 3D pisaču, upravljan mikroupravljačkim sklopom, stolni sat od šperploče ukrašen tehnikom kaširanja, elektronička značka i privjesak za ključeve izrađen tehnologijom 3D ispisa.

Voditelji radionica bit će iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na Natjecanjima mladih tehničara.
Tijekom boravka učenici će biti pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. U slobodno vrijeme HZTK će učenicima ponuditi rekreativne i zabavne aktivnosti, odlazak na plažu i kupanje također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Svi učenici će biti osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Ljetnoj školi i organiziranog prijevoza od Zagreba do Zadra i natrag.

Prednost u prijavi imaju prvoplasirani učenici na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, pobjednici Modelarske lige i Robokupa kojima HZTK osigurava besplatno sudjelovanje, a zatim učenici koji će prvi poslati prijavnicu.

Cijena Ljetne škole i plaćanje kotizacije (nakon potvrde voditelja Ljetne škole) – rok: 7. 7. 2022.
Cijena Ljetne škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato: korištenje opreme i materijala za izradu tehničkih tvorevina, stručno vodstvo iskusnih voditelja, organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Zadar – Zagreb, smještaj učenika u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, pedagoško vodstvo, liječnički nadzor i osiguranje tijekom radionica i slobodnog vremena polaznika.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je 1.500,00 kn, cijena bez smještaja s ručkom 850,00 kn, a cijena bez smještaja s ručkom i večerom 1.200,00 kn.

Uplata kompletnog iznosa kotizacije Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12, se obavlja nakon potvrde voditelja Ljetne škole o sudjelovanju, a najkasnije do četvrtka, 7. srpnja 2022. na IBAN broj: HR6823600001101559470 (ZABA), s naznakom: Ljetna škola_IME I PREZIME UČENIKA – kotizacija.

Dodatne informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti voditelju Ljetne škole Danijelu Šimuniću, e-pošta: danijel.simunic@hztk.hr, mobitel: 098/386 632 (radnim danom od 9,00 do 15,00 sati).
Arhiva dosadašnjih Ljetnih škola dostupna je na: https://www.hztk.hr/ljetna-skola-tehnickih-aktivnosti.aspx.

Prijavnica:
ovdje

Suglasnost je u privitku.
vrh stranice