Maker Faire Zagreb 2021.

05.10.2021.

Hrvatska zajednica tehničke kulture i ove godine je sudjelovala na međunarodnom festivalu izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva - Maker Faire Zagreb 2021. HZTK se predstavila radionicama osnova strujnih krugova i vježbi lemljenja te kreativno-tehničkim radionicama. Radionice su održane 2. i 3. listopada na Europskom trgu u Zagrebu u organizaciji udruge FabLab pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a.

Na radionicama osnova strujnih krugova i vježbi lemljenja polaznici su izrađivali svjetleću elektroničku značku, a na kreativno-tehničkim radionicama izrađivali su 3D slike od šperploče te su ih bojali po želji. Na Maker Fairu HZTK je imala postavljen šator na napuhavanje koji je prema ocjeni velikog broja posjetitelja i izlagača bio najzapaženiji. Kroz cjelodnevne radionice je prošlo i izradilo svoj praktični rad 286 posjetitelja, od čega su oko 200 njih bila djeca osnovnoškolske dobi. No, svoj rad su izradila i djeca vrtićkog uzrasta te i manji broj srednjoškolaca, studenata i naših starijih sugrađana. Polaznici su najvećim dijelom bili iz Zagreba, no tridesetak polaznika je bilo i iz Samobora, Karlovca, Novog Marofa, Osijeka, Splita, Koprivnice, Velike Gorice, Pule, Ljubljane, pa čak i iz Brna i Moskve.
HZTK je osigurala dovoljan broj edukatora, vlastitih djelatnika i vanjskih suradnika, studenata tehničkih fakulteta te učitelja tehničke kulture.
Maker Faire najveći je obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva u organizaciji udruge FabLab a pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta – to su nastavnici, majstori, hobisti, pripadnici znanstvene zajednice, inženjeri, znanstveni klubovi, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači.
Više o Festivalu pročitajte  ovdje
Galerija fotografija dostupna ovdje

 

 

vrh stranice