Međunarodna maketarska akademija

15.09.2020.

Treći ciklus programskog sadržaja Međunarodne maketarske akademije, inače novog programa Hrvatske zajednice tehničke kulture, uspješno je realiziran u višednevnom događanju održanome u sklopu klupskih prostorija naših vanjskih suradnika IPMS Croatia i Hrvatske udruge vojnih minijaturista u trajanju pod 11. – 13. rujna 2020. godine.  Promjenom načina provedbe sadržaja programa određenog novonastalom situacijom zbog širenja bolesti uzrokovane virusom Covid-19, te nemogućnosti sudjelovanja na međunarodnim događanjima koja su isto tako zbog spomenute situacije odgođena do daljnjega, instruktori i mentori HZTK u suradnji sa spomenutim partnerima uspješno su postavili tri međunarodne maketarske radionice u sklopu kojih su pripremili i odradili više desetaka maketarskih pokaznih vježbi od čega su posebno odradili i tri maketarska projektna zadatka koji će se odaslati na više od 200 međunarodnih adresa uz poziv na realizaciju istoga te slanje gotovih radova na završnu manifestaciju MMA planirane za polovicu mjeseca prosinca ove godine. 

Uz spomenute radionice u sklopu ove manifestacije uspješno je postavljena i maketarska izložba radova sudionika prethodna dva događanja (I. Online model scale cup, & Group Build North Africa) koji su na svjetskoj maketarskoj sceni u prethodna tri mjeseca ostavili veliki trag ali i utjecaj na izvedbu istih i/ili sličnih događanja na međunarodnoj maketarskoj sceni što nam je najveće priznanje za ovaj dio provedenog programa.

Osim maketarskih škola i prateće izložbe radova, u sklopu ove manifestacije iskoristili smo vrijeme za prezentaciju novih projektnih zadataka za 2021. godinu od čega posebno izdvajamo projekt „Hrvatska vojska od osnutka do danas u mjerilu“ čime se posebno pripremamo za nadolazeću 30. obljetnicu osnutka Hrvatske vojske ali i 75. godišnjicu tehničke kulture u Republici Hrvatskoj gdje će spomenuti projekt biti jedan od događanja u sklopu obilježavanja ovog velikog jubileja tehničke kulture.
Svečani dio ove trodnevne manifestacije održan je u subotu, 12. rujna 2020. godine u sklopu kojega su sudjelovali predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture u sastavu; Zdenka Terek dipl. oecc. , glavna tajnica HZTK, Ivan Jurić prof. ,dopredsjednik HZTK, Josip Troha dipl. polit., predstavnik povjerenstva za strategiju i razvoj HZTK. Željko Vidović prof., predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Marijan Kos , predsjednik MO Gračani, te predstavnici klubova partnera; Kristian Matas  i predsjednik HUVM Siniša Martić , tajnik IPMS Croatia.
vrh stranice