Milan Rendulić

  • Kategorija: Godišnja nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture
  • Mjesto: Vrpolje
  • Godina: 2020
Na temelju članka 11. Pravilnika o Nagradi Hrvatske zajednice tehničke kulture, Javnog raspisa za dodjelu Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu te prijedloga Odluke Odbora za Nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture na 17. elektroničkoj sjednici održanoj u razdoblju od 16. do 19. srpnja 2021. godine donio je Odluku o dodjeli Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu. Dodijeljena je jedna nagrada za životno djelo, pet godišnjih nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture – pojedincima i četiri godišnje nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture – pravnim osobama.

Godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu dobio je Milan Rendulić, profesor proizvodno-tehničkog obrazovanja, učitelj tehničke kulture i informatike u zvanju učitelja mentora u OŠ Ivan Meštrović u Vrpolju, iz Vrpolja, za ostvarene zapažene rezultate u radu s djecom i mladima u izvanškolskim aktivnostima te stručni rad i promicanje tehničke kulture u udrugama tehničke kulture na području Brodsko-posavske županije.
U radu s učenicima koristi suvremene metode poučavanja te postiže izvanredne rezultate u više područja tehničke kulture. Redovito provodi školsko natjecanje mladih tehničara u deset različitih kategorija te ima najveću zastupljenost učenika na županijskom natjecanju mladih tehničara. Od 2008. godine do danas, neprekidno, učenici pod njegovim mentorstvom sudjeluju na državnoj razini natjecanja mladih tehničara i postižu zapažene rezultate.
Od 2016. godine sudjeluje u pripremi i organizaciji županijskog natjecanja mladih tehničara u OŠ Ivan Meštrović u Vrpolju. Mentor je učenicima s kojima sudjeluje na Modelarskoj ligi, Robotskoj ligi „Croatian Makers“ manifestaciji „Danas mali, sutra veliki majstor“ te na natjecanju „Sigurno u prometu“.
Stručnim radom pridonosi popularizaciji tehničke kulture u udrugama tehničke kulture grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Aktivni je član Društva pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije od njegova osnutka 1994. godine, član je upravljačkih tijela Društva u više mandata. Sudjeluje u svim aktivnostima u organizaciji Društva i na stručnim usavršavanjima pedagoga tehničke kulture. Na stručnom skupu „Primjeri dobre prakse“ u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture nekoliko je puta izlagao primjer dobre prakse, te je nakon evaluacije dobio izvrsne ocjene od polaznika skupa.
U dva navrata bio je suradnik u izradi udžbenika „Tehničke kultura“.
vrh stranice