Mjesec astronautike u Požegi od 16. 10. do 16. 11. 2015.

13.10.2015.

Od 16. listopada do 16. studenoga 2015. u Požegi se održava manifestacija pod nazivom Mjesec astronautike u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza te u suorganizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Požege, Gimnazije Požega (Astronomska grupa i zvjezdarnica Otona Kučere) i Astronomsko astronautičkog društva Zadar.

Ova manifestacija ima tradiciju održavanja više od 40 godina s ciljem popularizacije astronautike i raketnog modelarstva kroz razna predavanja koja su tematikom vezana za ova područja te izložbom fotografija o razvoju astronautike od prvih sovjetskih i američkih svemirskih letjelica pa sve do današnjih nevjerojatnih podviga „malih svemirskih divova“ koji nam svakodnevno iz dalekog svemirskog prostranstva šalju sve više podataka iz kojih saznajemo kako je nastao i kako se razvija Svemir. Autori fotografija na izložbi su D. Lozovina, K. Pavleš i Ivo Dijan, koji je ujedno autor postave.

Do sada je Hrvatski astronautički i raketni savez uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture organizirao Mjesec astronautike u Garešnici, Zadru, Obrovcu, Zagrebu, Puli, Vinkovcima, Novoj Rači, Rijeci, Križevcima, Varaždinu i mnogim drugim gradovima, a ove će godine popularizirati astronautiku, raketnu tehniku i raketno modelarstvo među građanima i posjetiteljima Požege, a posebno učenicima osnovnoškolske dobi.

Predavanja i izložbu na Mjesecu astronautike organizirana su u knjižnici i čitaonici Gimnazije Požega, radionica izrade modela rakete „Zrak 1“ za učenike osnovnih škola u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Požege.
Ulaz na sva događanja je slobodan.

vrh stranice