Nacionalni CB kup za djecu i mladež

30.09.2021.

Na Sportskom aerodromu „Osijek- Čepin“ od 25. do 27. kolovoza održan je 5. po redu Nacionalni CB kup za djecu i mladež u organizaciji Hrvatskog saveza CB radioklubova i CB radiokluba Lega, Osijek. Natjecatelji su pokazali znanje iz područja CB radiokomunikacije te demonstrirali timski rad u postavljanju cjelokupne konfiguracije centra veze i uspostavljanja komunikacije veze s ciljem pomoći pri spašavanju ljudi, obavještavanja hitne pomoći, vatrogasca, prateće službe 112 u slučaju raznih nezgoda.
Na natjecanje se odazvalo ukupno 67 učenica i učenika osnovnoškolskog uzrasta iz Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Primorsko-goranske županije.
Natjecatelji su nastojali uspostaviti „centar veze“ s ciljem podizanja baznog kampa i to šator centar veze, antenskog aluminijskog stupa s antenom, sidrenje stupa, baterijsko napajanje, te startanje agregata u najkraćem mogućem vremenu. Posebnost ovogodišnjeg kupa je i u tome da su na istom po prvi puta sudjelovale i ekipe osnovnih škola iz Gline, Gore i Petrinje, a koji su silom prilika osjetili što znači biti lišen digitalnog signala i koja je prava svrha CB-a.
vrh stranice