Najbolji mladi robotičari Hrvatske pripremali se za međunarodna natjecanja

28.06.2016.

Ljubaznošću domaćina, Općine Primošten i Turističke zajednice Primošten, naši najbolji mladi robotičari dobili su priliku pripremati se u Primoštenu za Svjetsko natjecanje RoboCup Junior Leipzig 2016. Osim priprema, koje su održane od 13. do 20. 6., Hrvatski robotički savez organizirao je i edukacijske radionice robotike za najmlađe Primoštence i njihove goste, predstavio ekipu mladih robotičara koji će sudjelovati na Svjetskom natjecanju te organizirao natjecanje Robotička alka za učenike iz Primoštena.

Od 13. do 20. lipnja 2016. osam ekipa robotičara se pripremalo za svjetsko natjecanje RoboCup Junior koje se ove godine održava od 30. 6. do 4. 7. u Leipzigu, Njemačka.

Pripreme su odrađene u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza. Grad Primošten i TZ Primošten osigurali su za 30 učenika i 10 odraslih smještaj, polupansion u Primoštenu. Ekipe su se spremale u klimatiziranim prostorima Općine.
Uz pripreme nadarenih robotičara za svjetsko natjecanje, svaki dan odvijale su se edukacijske radionice za učenike iz Primoštena u prostoru gradske knjižnice.

Radionice sa učenicima iz Primoštena vodili su Đula Nađ i Svjetlana Seljanec Savković. Radionice su snimane i za svaku ekipu odrađeni su video zapisi. Taj dio stručno je odradio Goran Šporčić.

U dogovoru za Turističkom zajednicom Primošten u subotu, 18.6. od 18:00 do 20:00 sati, odrađena je demonstracija rada i predstavljanje ekipa mladih robotičara , te je prikazan i pripremljeni video zapis u središtu Primoštena. Organizirano je i natjecanje Robotička alka za učenike iz Primoštena.

Više informacija dostupno je na na ovoj stranici Hrvatskog robotičkog saveza te na Facebook stranici https://www.facebook.com/hrobos.

vrh stranice