Natječaj IPA 2009 u područjima od posebne državne skrbi - rok prijave: 21. 9. 2010.

29.06.2010.

Rok za prijavu projekata na natječaj EU programa IPA 2009 - Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi - ističe 21. rujna 2010.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Republike Hrvatske (SAFU) raspisala je natječaj za dodjelu sredstava bespovratne pomoći za projekte koji imaju doprinijeti jačanju uloge organizacija civilnog društva kao važnih dionika na lokalnoj razini u području pružanja socijalnih usluga kroz provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj. Projekti će se provoditi u hrvatskim županijama u kojima je polovica ili više od polovice teritorija identificirana kao područje od posebne državne skrbi: Ličko-senjska, Vukovarsko-srijemska, Zadarska, Šibensko-kninska, Sisačko-moslavačka, Požeško-slavonska, Karlovačka, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, i Osječko-baranjska.

Prihvatljive aktivnosti uključuju čitav niz intervencija izravne pomoći i podrške, umrežavanja, jačanja kapaciteta i razvoja poduzetničkih vještina, podizanja javne svijesti, zagovaranja te razvijanja obrazovnih programa.

Bespovratna sredstva koja se mogu zatražiti za projekte trajanja od 12 do 24 mjeseca kreću se između 50.000,00 i 250.000,00 EUR.

Natječajna dokumentacija dostupna je na EuropeAid internetskoj stranici te na internetskim stranicama SAFU (u dijelu: Natječaji/IPA komponenta I), a rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 21. rujna 2010. u 16:00 sati po lokalnom vremenu.

Cjelodnevne regionalne informative radionice vezane uz prijavu na ovaj natječaj

Korisnička institucija za navedeni projekt je Ured za udruge Vlade RH, koji u suradnji s TACSO projektom organizira održavanje cjelodnevnih regionalnih informativnih radionica vezanih uz ovaj poziv za dostavu prijedloga, u trajanju od 9 do 17 sati, i to prema sljedećem rasporedu lokacija:

  • Gospić, 13. srpnja 2010., KIC - Kulturno informativni centar, Budačka 12
  • Zagreb, 14. srpnja 2010., EU Info Centar, Trg žrtava fašizma 6
  • Split, 19. srpnja 2010., Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split, Ante Trumbića 4
  • Osijek, 21. srpnja 2010., Hotel Osijek, Šamačka 4

Rok za prijavu na radionice u Gospiću i Zagrebu je 7. srpnja, a na radionice u Splitu i Osijeku 15. srpnja.

Više informacija o natječaju, prijavi za regionalne informativne radionice i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Prezentacije s informativnih radionica koje vam mogu pomoći u pripremi projekata možete naći ovdje.

vrh stranice