Natječaj Zagrebačke ZTK Dr. Oton Kučera - rok prijave: 18.11.2010.

19.10.2010.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture raspisala je javni natječaj za dodjelu nagrade tehničke kulture Zagrebačke zajednice tehničke kulture "Dr. Oton Kučera" za 2009. godinu.

Prijave treba dostaviti do 18. studenoga 2010.

Godišnja nagrada za 2009. godinu dodjeljuje se pojedincima, udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama:

  • za izuzetan doprinos razvoju i unapređivanju tehničke kulture posebno djece i mladeži, putem izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima, kojima se razvijaju sposobnosti znanja i vještine za znanstveno-tehničko stvaralaštvo, te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjavanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor znanstvenih i tehničkih zanimanja u Gradu Zagrebu
  • za razvoj i unapređivanje inventivnog rada, znanstveno-tehničkog stvaralaštva i tehničkog amaterizma u Gradu Zagrebu
  • za izuzetne rezultate ostvarene na područjima tehnike, tehničkih športova i tehničke kulture, kao i ostalim srodnim i drugim područjima u Gradu Zagrebu
  • za izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi tehničke kulture.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima za javno razvidan i trajan doprinos i sveukupno djelovanje tijekom duljeg razdoblja u razvitku i unapređenju djelatnosti Zagrebačke zajednice tehničke kulture u postizanju njezinih temeljnih ciljeva, uključujući trajan doprinos sveukupnom razvoju tehničke kulture s iznimnim uspjesima, te za stvaralačka postignuća trajne vrijednosti u razvitku i unapređenju znanstvenog i tehničkog opismenjavanja i tehničkog stvaralaštva, udruga tehničke kulture, njihovih saveza i Zajednice u Zagrebu, Republici Hrvatskoj i svijetu.

Više informacija o ovom natječaju možete pronaći ovdje.

vrh stranice