Neven Jerčinović

  • Kategorija: Počasno zvanje Mentor - Savjetnik
  • Mjesto: Rijeka
  • Godina: 2019
Temeljem članka 31. Odluke o ustanovljenju javnih priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture i Javnog raspisa te prijedloga Odbora za javna priznanja, počasna zvanja i Nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture, na 9. sjednici održanoj 29. svibnja 2020. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je Odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2019. godinu, kojom je dodijeljena jedna nagrada za životno djelo, sedam godišnjih nagrada za značajan doprinos razvitku tehničke kulture u 2019. godini, četiri povelje Hrvatske zajednice tehničke kulture, 1 počasno zvanje Instruktor-savjetnik Hrvatske zajednice tehničke kulture i četiri počasna zvanja Mentor-savjetnik Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Počasno zvanje Mentor – savjetnik Hrvatske zajednice tehničke kulture dodijeljeno je Nevenu Jerčinoviću, prof. proizvodno tehničkog obrazovanja, učitelju tehničke kulture i informatike u zvanju savjetnika u OŠ „Trsat“ Rijeka, u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima u području informatike i strojarstva.
Neven Jerčinović aktivno sudjeluje kao mentor učenicima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima mladih tehničara, na natjecanju Sigurno u prometu i Infokupu, a u radu s učenicima ostvaruje zapažene rezultate.
Voditelj je Kluba mladih tehničara kao i raznih sekcija koje okuplja u školi, te aktivno sudjeluje u organizaciji i provođenju natjecanja mladih tehničara na županijskoj razini kao član Županijskog povjerenstva.
Dobitnik je Nagrade Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika za šk. god. 2011./2012.
Svojim stručnim radom i znanjem pridonosi promicanju i unaprjeđenju tehničke kulture u udrugama tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije.
vrh stranice