Noć muzeja u Tehničkom muzeju 30. 1. 2015.

23.01.2015.

Za ovogodišnju Noć muzeja, 30. siječnja 2015., Tehnički muzej u Zagrebu pripremio je raznovrstan program. U vremenu od 18,00 do 24,00 sata posjetitelji će moći razgledati program posvećen Nikoli Tesli, stalni postav Tehničkog muzeja u prizemlju, Planetarij, izložbu ŽELJEZNIČKI KOLODVORI U HRVATSKOJ – priču o ljudima, zgradama i vlakovima te će moći vidjeti i električni automobil Tesla.

Demonstracijski kabinet Nikola Tesla

U kabinetu su izložene vjerne replike Teslinih najvažnijih izuma i naprava na kojima se izvode zanimljiviji i atraktivni pokusi.

Predavanja uz pokuse u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle će biti u 19.00; 20.00; 21.00; 22.00 i 23.00 sata
(zbog prostornih ograničenja potrebno je preuzeti ulaznicu/rezervaciju na blagajni Muzeja)

Predavači su Renato Filipin, viši kustos i Mario Mirković, demonstrator.
Predavanja uz pokuse u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle posjetitelji će moći pratiti i putem video veze na ekranu u dvorištu Muzeja.

Električni automobil Tesla

Zahvaljujući tvrtki RWE u Odjelu prometna sredstva posjetitelji će moći razgledati električni automobil Tesla, a za posjetitelje Noći muzeja bit će organizirana nagradna igra (tombola) u kojoj će se izvući 10 dobitnika. Organizator nagradne igre je tvrtka RWE.

Svaki posjetitelj muzeja dobit će kupon na koji će upisati svoje podatke (ime, prezime, telefon) i koji će ubaciti u automobil. Dobitnici će biti izvučeni iste večeri u 23.30 sati i biti obaviješteni da su dobili nagradnu vožnju. Vožnja centrom grada Zagreba organizirat će se dan kasnije, u subotu 31. siječnja 2015. Automobil će voziti profesionalni vozač.

STALNI POSTAV

Odjel vatrogastva
Nizom izvornih izložaka – ručnih i motornih vatrogasnih štrcaljki, zaprežnih vatrogasnih vozila, ljestava, cijevi, mlaznica i druge opreme koja se koristi u vatrogastvu te uz bogatu likovnu i tekstualnu prateću građu prikazan je razvoj vatrogasne tehnike, s osobitim naglaskom na područje Hrvatske.
Odjel transformacije energije
Prikazan je razvoj izuma i rješenja kroz povijest naše civilizacije u nastojanju da se različiti oblici energije transformiraju u kvalitetnije i za ljudske potrebe primjerenije.
Odjel prometnih sredstava
U ovom odjelu prikazan je razvoj transportnih sredstava na kopnu, u vodi i u zraku. Odjel je dijelom zatvoren zbog građevinskih radova.

PREDAVANJA U PLANETARIJU
18:00 Ante Radonić: Zvijezde, planeti i njihova kretanja
19:00 Ogren Variola: Što gledati dalekozorom?
20:00 Ante Radonić: Zvijezde nad sjevernim polom
21:00 Ogren Variola: Planeti
22:00 Ante Radonić: Zvijezde iznad Afrike
23:00 Ante Radonić: Naše nebo u Noći muzeja

(zbog prostornih ograničenja potrebno je preuzeti rezervaciju na blagajni Muzeja)
Predavači su Ante Radonić, voditelj planetarija i Ogren Variola, vodič demonstrator.

IZLOŽBA
(izložbena dvorana Muzeja)
ŽELJEZNIČKI KOLODVORI U HRVATSKOJ – priča o ljudima, zgradama i vlakovima

Više informacija o Noći muzeja možete pronaći na ovoj stranci Tehničkog muzeja.

vrh stranice