Nova izdanja HZTK iz područja modelarstva i automatike za učenike i mentore

30.11.2015.

U 2015. godini Hrvatska zajednica tehničke kulture je tiskala zbirku Modelarstvo 2 – Izrada uporabnih tehničkih tvorevina autora Ivana Rajsza. Zbirka sadrži nacrte koji se mogu koristiti u radionicama modelarstva u okviru pripreme za natjecanje mladih tehničara u području modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina i u okviru pripreme učenika za Modelarsku ligu. U svrhu što kvalitetnije pripreme učenika i njihovih mentora za radionice i natjecanje iz automatike tiskano je II. izdanje knjige Arduino kroz jednostavne primjere autora Paola Zenzerovića.

Modelarstvo 2 – Izrada uporabnih tehničkih tvorevina autora Ivana Rajsza

Zbirka Modelarstvo 2 – Izrada uporabnih tehničkih tvorevina namijenjena je mladim modelarima i njihovim učiteljima, a sadrži šesnaest nacrta s detaljnim uputama za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta. Izrađena je tako da se radovi mogu umnožiti na samoljepljivi papir (naljepnice A4 formata) te lijepiti na materijal. Izrada radova na ova način je brža i preciznija te je veće zadovoljstvo u radu. Radovi prikazani u zbirci izrađeni su od mekane šperploče koju je lako oblikovati, a materijali se mogu zamijeniti zahtjevnijim materijalima za oblikovanje.

Zbirku možete preuzeti na ovoj stranici.

Prema riječima profesora Rajsza, u radionicama modelarstva djeca razvijaju svoju sposobnost rukovanja alatima i strojevima, a pri oblikovanju materijala razvijaju i kreativnost.

Arduino kroz jednostavne primjere, II. izdanje knjige Paola Zenzerovića

U okviru priprema učenika i mentora za natjecanje mladih tehničara, krajem listopada 2015., Hrvatska zajednica tehničke kulture izdala je II. izdanje knjige o programiranju mikrokontrolera autora Paola Zenzerovića, nositelja područja automatika u natjecanju mladih tehničar.

Knjiga će vas kroz jednostavne primjere voditi korak po korak kroz to što su mikrokontroleri, kako rade, kako ih možemo programirati te što s njima sve možemo učiniti.

Knjigu možete naručiti na adresi e-pošte: abc-tehnike@hztk.hr po cijeni od 70 kuna.

vrh stranice