Obavijest o odgodi Dana otvorenih vrata udruga 2020.

Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, Ured za udruge objavljuje kako se manifestacija koja je planirana za održavanje od 20. do 23. svibnja 2020. odgađa za jesen.
Nove datume održavanja manifestacije Ured za udruge RH objavit će u lipnju 2020.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Pozivamo udruge koje žele povećati vidljivost svoga djelovanja, a posebno udruge koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora da se prijave za sudjelovanje, pri čemu same odabiru način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično.

Ujedno objavljujemo kako se javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“ poništava, a nakon objave novih datuma Dana otvorenih vrata udruga, objavit ćemo novi Poziv čime će oni koji su prijavili svoje prijedloge projekata do 18. ožujka imati priliku unaprijediti svoje prijedloge.

Udruge i dalje mogu o svojim aktivnostima informirati zainteresiranu javnost koristeći aplikaciju UdrugeInfo.
vrh stranice