Održan 15. ljetni kamp mladih tehničara ZTK grada Siska

12.08.2012.

15. ljetni kamp mladih tehničara Zajednice tehničke kulture Grada Siska održan je od 2. do 9. kolovoza u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. 

Kamp je polazilo jedanaestero učenika osnovnoškolskog uzrasta, koji su u sedam dana usavršavali svoja tehnička znanja u područjima robotike i aeromodelarstva.  

Voditeljica Kampa, prof. Jasminka Gerin je uz Tomislava Šebalja vodila radionicu robotike. Učenici su slagali različite Fischertechnik robotske konstrukcije i spajali ih s Robo TX sučeljem. Program radionice će se nakon završetka Kampa provoditi u Centru za tehničku kulturu Sisak, Zimskoj školi te će ujedno biti priprema za natjecanje iz tehničke kulture u P-programu, Robokupu i Roboligi.

Radionicu aeromodelarstva su vodili Dorian Tepić i Saša Tepić. Učenici su izrađivali različite modele manjih aviona (5-10 grama), nakon čega su se natjecali u bacanju aviona koje su samostalno izradili.

Kamp je financiran iz gradskog proračuna Siska, a sisački gradonačelnik Dinko Pintarić je svojim mladim sugrađanima najavio podršku i u budućem radu. 

Više o Kampu pročitajte u BILTENU.

Pogledajte i video.

vrh stranice