Održan Du STEM Festival 2022.

08.12.2022.

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala – Šarene zime u Uvali,  u subotu 3. prosinca je održan prvi dan Du STEM festivala, s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om. Na štandovima su se predstavile Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te njene članice: Udruga inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Informatički klub Futura, Aeroklub Nimbus, Modelarski institut Nave Dumins, Društvo brodomodelara Argosy, Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica, Ekološko roniteljski klub Leut, Blace i druge udruge tehničke kulture Univerzalni istraživački institut UR, Maritimo Recycling i Jedriličarski klub Hydro koje djeluju na području Grada i Županije.
Osim toga, sudionici su sudjelovali u raznovrsnim pop-up radionicama na štandovima, poput pirografije, robotike i programiranja bez ekrana, brodomodelarstvu, te pokusima UR instituta koji su predstavili i izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija. Drugog dana festivala u Centru za mlade Dubrovnik je održana filmska večer na kojoj se prikazivao film Povratak u budućnost u organizaciji UR instituta.
Du STEM festival organizirala je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.
vrh stranice