Održana Škola tehničke kulture i pripreme za NMT za mlade iz Zadra

05.11.2021.

Od 30. listopada do 1. studenog 2021. godine održana je Škola tehničke kulture i pripreme za natjecanja mladih tehničara za mlade iz osnovnih i srednjih škola grada Zadra, te članova udruga / klubova Zajednice tehničke kulture Zadarske županije. Školu i pripreme za natjecanja su organizirale i provele Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama. Kroz Školu tehničke kulture i priprema za natjecanja mladih tehničara, mladi iz Zadra su stekli dodatna znanja i vještina iz područja tehničke kulture. Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Zadarske županije su razmijenile svoja iskustva te započeli s provođenjem zajedničkih programskih aktivnosti.
Prvog dana škole u masliniku na otoku Lokrumu je održana radionica Šareni strujni krug koju je vodila Dinka Lale članica Informatičkog kluba Futura sa Sveučilišta u Dubrovniku. Nakon radionice polaznici i njihovi pratitelji su iskoristili slobodno vrijeme za šetnju Lokrumom i razgledavanje Grada i zidina.

U nedjelju je tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika Tomo Sjekavica u Centru za mlade Dubrovnik održao dvije radionice. Ujutro je bila radionica programiranja u programskom jeziku Python, a popodne radionica crtanja 3D olovkama na kojima su crtali razne 3D modele dijelom po nacrtima, a većinom samostalno.

Trećeg, ujedno i zadnjeg dana Škole i priprema , u jutarnjem terminu u Centru za mlade Dubrovnik je održana Arduino radionica robotike. Na Arduino radionici su se spajali osnovni elektronički elementi i senzori s Arduino pločicom, te programirali. U popodnevnom terminu Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy u Centru brodomaketarstva na Batali održao je radionice brodomaketarstva. Na radionici brodomaketarstva polaznici su radili razne makete brodova: primorske barke, kajake, remorkere, ... Između dvije radionice u ponedjeljak mladi iz Zadra su dodatno odradili još jednu radionicu crtanja 3D olovkama.
vrh stranice