Održana usavršavanja učitelja tehničke kulture u Kraljevici i Zvjezdanom selu Mosor

17.10.2013.

Tijekom listopada 2013., Hrvatska zajednica tehničke kulture održala je radionice usavršavanja 29 učitelja tehničke kulture s ciljem njihove pripreme za nadolazeće Natjecanje mladih tehničara i Modelarsku ligu.

Hrvatska zajednica tehničke kulture, održala je od 11. do 13. listopada 2013. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici stručno usavršavanje u području modelarstva za 15 učitelja tehničke kulture iz cijele Hrvatske. Trodnevno usavršavanje je provedeno u obliku savjetovanja o promjenama unutar P-programa Natjecanja mladih tehničara i praktičnih radionica modelarstva.

Nakon toga, Hrvatska zajednica tehničke kulture je u suorganizaciji s ZTK Splitsko-dalmatinske županije i ZTK Grada Splita, održala 15. i 16. listopada 2013. u Zvjezdanom selu Mosor, usavršavanje za 14 učitelja tehničke kulture s područja Splitsko-dalmatinske županije. Dvodnevno usavršavanje je provedeno u obliku savjetovanja o promjenama unutar P programa Natjecanja mladih tehničara i praktičnih radionica modelarstva i robotike, a proveli su ga djelatnici Hrvatske zajednice tehničke kulture Biljana Trifunović i Hrvoje Vrhovski, te Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova.

Usavršavanje je dio projekta radionica i savjetovanja za učitelje i mentore koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, Zvjezdanom selu Mosor te, prema potrebi, pozivu i mogućnostima, u zajednicama i centrima tehničke kulture te županijskim stručnim vijećima učitelja tehničke kulture.
Cilj radionica i savjetovanja je kvalitetna priprema učitelja za Natjecanje mladih tehničara i Modelarsku ligu, poticanja na organiziranje izbornih, izvannastavnih ili izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti tehničke kulture u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture te unaprjeđenja kvalitete nastave tehničke kulture u cjelini.

Uz modelarstvo, u Nacionalnom centru tehničke kulture će se održati pripreme učitelja u području orijentacije i komunikacije (18. - 20. listopada 2013.) te u području automatike (22. - 24. studenoga 2013.).

Više informacija

vrh stranice