Održana XIII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture

14.09.2013.

XIII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture održana je u u Nacionalnom centru tehničke kulture od 18. do 28. kolovoza 2013.

Programom škole bila su obuhvaćena slijedeća područja osposobljavanja: elektronika, robotika, upravljačka tehnika, strojarstvo, osnove rada na CNC stroju, prometna tehnika kroz raketno i zrakoplovno modelarstva, graditeljstvo, te konzultacije i pomoć učiteljima pripravnicima pred stručni ispit.
Na temelju evaluacijskih lista s prijašnjih škola program škole je podijeljen u dva dijela. U prvih pet dana, 19 je polaznika prošlo uvodne i jednostavnije dijelove programa prvenstveno prilagođenim početnicima u tim područjima.

Na drugom zahtjevnijem dijelu sudjelovalo je 13 sudionika. Uz učitelje iz osnovnih škola iz jedanaest društava i srednjoškolske profesore članove Zagrebačkog društva pedagoga tehničke kulture, na školi je sudjelovalo i petero učenika članova Modelarske sekcije „Aerokluba Međimurje“. Uz to što su izrađivali modele za predstojeća natjecanja iz raketnog i zrakoplovnog modelarstva svojim modelarskim vještinama i znanjima pomagali su i starijim polaznicima škole.
Program elektronike i robotike vodili su Andreja Štancl i Franjo Pavlović, strojarstvo i osnove rada na CNC strojevima Zvonko Vađon, prometnu tehniku Leonardo Belović i graditeljstvo Ivan Rajsz.

Voditelj škole bio je Željko Medved, predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

Škola je održana u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Županijskim i Gradskim društvima pedagoga tehničke kulture i Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture

Za vrijeme škole održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture. Donijete su odluke o organizaciji stručnog skupa „Primjeri dobre prakse 2013.“, koji će se polovicom listopada održati u Puli, te o obilježavanju 45 godina kontinuiranog djelovanja Saveza. 

vrh stranice