Održano 63. natjecanje mladih tehničara - županijska razina DNŽ

09.03.2021.

U petak 05. ožujka, održana je županijska razina 63. natjecanja mladih tehničara Dubrovačko-neretvanske županije. Na županijsku razinu se plasiralo 18 učenika. Ove godine je na natjecanju sudjelovao mali broj učenika, jer dio škola radi pandemije COVID-19 i mjera u školama koje su se stalno mijenjale kroz školsku godinu nije uspio odraditi pripreme za natjecanje, pa nisu organizirali školsku razinu natjecanja.
Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću ove godine je ugostila 18 učenika od petog do osmog razreda iz četiri županijske osnovne škole OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Orebić, OŠ Stjepana Radića Metković, i OŠ Župa Dubrovačka. Ove godine su učenice i učenici natjecali u 5 područja unutar P i H kategorija: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, robotika, fotografija i modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina.
Natjecanje mladih tehničara jedno je od zahtjevnijih natjecanja učenika osnovnih škola. Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. Također, učenici sa sobom donose i svoj alat, fotoaparate, robote, senzore i slično ovisno u kojoj kategoriji se natječu. Sudjelovanjem u natjecanju mladih tehničara učenici stječu iskustvo iz područja tehničke kulture, te se tako usmjeravaju u STEM području.

više pogledajte ovdje
vrh stranice