Otočni šušur na Rabu

26.04.2024.

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u suradnji s Osnovnom školom Ivana Rabljanina Rab u sklopu projekta Mobilne škole tehničke aktivnosti od 15. do 19. travnja provodi manifestaciju „Otočni šušur“ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Raba, Općine Lopar i Rapske plovidbe d.d.

Cilj je manifestacije popularizacija tehničkih i STEM aktivnosti među djecom i mladima te će se u sklopu nje u školi održati 52 radionice brodomaketarstva, raketnog modelarstva, aviomaketarstva, umjetne inteligencije, FPV dronova, digitalnih alata, astronomije, kreativne radionice, mali fizičari i programiranje.

Navedenim radionicama obuhvatit će se svi učenici od 1. do 8. razreda i u matičnoj i u područnim školama. Uz radionice u školi, održat će se i jedna radionica 3D olovke u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ te IK moduli (E-građani) u Gradskom društvu Crvenog križa Rab. Osim što se manifestacijom populariziraju aktivnosti STEM područja, prilika je ovo i za popularizaciju triju škola – Tehničke škole Rijeka, Gimnazije Andrije Mohorovičića i Srednje škole za elektroniku i računalstvo.

Više informacija možete pročitati ovdje

vrh stranice