Predsjednik RH Zoran Milanović primio predstavnike HZTK

01.06.2021.

Predsjednik RH Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatske zajednice tehničke kulture povodom obilježavanja 75. godišnjice organiziranog rada u tehničkoj kulturi, koja će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike održati u rujnu ove godine.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić, dopredsjednik Ivan Jurić, glavna tajnica Zdenka Terek i zamjenik glavne tajnice Hrvoje Nekić koji su Predsjedniku predstavili Zajednicu i njezine aktivnosti.
Na sastanku u Uredu predsjednika Republike Hrvatske je istaknuto kako odgoj i obrazovanje u različitim djelatnostima tehničke kulture utječe na razvoj inovacija i kreativnosti kod djece i mladih, njihovom odabiru strukovnih ili tehničkih škola, tehničkih fakulteta i zanimanja, što je temelj poduzetništva i gospodarskog razvoja zemlje. Među programima Zajednice posebno se ističu: Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga, Robokup, Kreativno-tehničke radionice za djecu i mlade izvan okvira, Ljetna i Proljetna škola tehničkih aktivnosti, Terenska nastava, STEM radionice za srednjoškolce, Praktikumi za studente, Festival tehničke kulture i časopis ABC tehnike. Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Izvor preuzet sa stranice Ureda predsjednika RH ovdje
Autor fotografija : Dario Andrišek

vrh stranice