Predstavljamo Zbirku radova „Skockane radionice“

28.04.2016.

Hrvatska zajednica tehničke kulture niz godina provodi kreativne tehničke radionice koje obuhvaćaju bogatu paletu aktivnosti: modelarstvo, elektrotehniku, robotiku, elektroniku, orijentaciju i komunikaciju, fotografiju itd. Potaknut interesom učenika i mentora tehničke kulture, voditelj kreativno-tehničkih radionica Bojan Floriani pripremio je zbirku radova pod nazivom „Skockane radionice“ koja je je ostvarena u suradnji s Hrvatskim fotosavezom.

 

Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi kreativno-tehničke radionice s ciljem popularizacije tehničke kulture i uočavanja tehnički nadarenih učenica i učenika, a dio radionica ostvaruje se u suradnji s nacionalnim savezima tehničke kulture. Za provođenje radionica osmišljene su raznolike uporabne tehničke tvorevine koje su dobro prihvatili učenici i učitelji tehničke kulture. 

Robot Skoc jedan je od omiljenih radova polaznika kreativnih tehničkih radionica. Doživio je raznovrsne inačice kao papirni robot s pokretnim rukama, elektronička značka sa svjetlećim očima, robot svjetiljka, robot hodač itd. S obzirom na njegovu popularnost, postao je i neslužbena maskota Hrvatske zajednice tehničke kulture, stoga je zbirka radova dobila naziv "Skockane radionice".

Zbirka sadrži radove koji objedinjavaju modelarstvo i elektrotehniku. Uvodni dio zbirke sadrži upute za rad na siguran način, prikaz alata i materijala potrebnih za izradu radova te opis rada s pojedinim alatima. Slijedi poglavlje o strujnim krugovima i prikazom elemenata strujnog kruga koji će biti korišteni u izradi radova. Poglavlje Skockani radovi sadrži detaljno opisane i fotografijama dokumentirane postupke izrade osam radova poput svjetleće čestitke, Robota šaralice, elektroničke značke, robota Skoca itd.

Uz zbirku je priložen CD s nacrtima radova.

Cijena zbirke je 45,00 kuna.

Za ostale informacije pogledajte ovdje.

vrh stranice