PRIJAVE ZA POLAZNIKE LJŠTA 2019

07.05.2019.

PRIJAVE za polaznike koji sami plaćaju boravak na Ljetnoj školi TA 2019 

O Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je organizira od 2008. godine. 

U 2019. godini Ljetna škola tehničkih aktivnosti će biti održana u dva termina: od 2. do 11. srpnja i od 30. srpnja do 8. kolovoza. 

U Školi će sudjelovati 100 djece od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz različitih krajeva Republike Hrvatske: 

  •        nagrađeni osnovnoškolci na nacionalnim natjecanjima koja organizira HZTK (61. natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga i Robokup) 
  •       odabrani osnovnoškolci prema preporuci zajednica tehničke kulture (ZTK) kojima će biti omogućeno besplatno sudjelovanje u Školi 
  •        osnovnoškolci iz različitih županija RH prema pozivu koji će biti objavljen na www.hztk.hr koji će platiti kotizaciju za sudjelovanje u Školi. 

Nastava se održava u skupinama do 15 polaznika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture. 

Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka. Polaznici će sudjelovati u radionicama: modelarstva, elektrotehnike, robotičkih konstrukcija, automatike, tehnologije 3D ispisa, brodomaketarstva te u kreativnim radionicama. U tim radionicama polaznicii će izraditi: binarni sat, zidni sat ukrašen tehnikom pirografije, elektroničku značku, personaliziranu tehničku tvorevinu izrađenu tehnologijom 3D ispisa i maketu broda.

Suradnici u provedbi radionica Škole bit će Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, Hrvatski savez brodomaketara i Kajakaški savez Zagreba.

Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara. 

Tijekom boravka u Kraljevici učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.

Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Smještaj

Smještaj na bazi punog pansiona je organiziran nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Slobodno vrijeme

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje, za sve je polaznike organizirana sportska obuka u kajaku i kanuu pod vodstvom licenciranih voditelja i trenera Kajakaškog saveza Zagreba. Uz navedene slobodne aktivnosti, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će počaznici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim/interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, pikadu, košarci, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a polaznicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica.

Ostale informacije

Nakon javne objave programa Škole na internetskoj stranici HZTK www.hztk.hri na društvenim mrežama i prijave nagrađenih osmoškolaca s natjecanja i preporučenih osmoškolaca iz ZTK, Hrvatska zajednica tehničke kulture primat će prijave za polaznike koji sami plaćaju boravak na Ljetnoj školi do ispunjenja upisne kvote.

Cijena Škole za polaznike koji plaćaju kotizaciju je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanjuprijave, a najkasnije tjedan dana prije termina Škole). 

U cijenu kotizacije je uračunato:

      organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb - Kraljevica - Zagreb

      pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom Škole

      korištenje opreme i materijala (radionički dio)

      stručno vodstvo kajakaške obuke

      stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja

      smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona

      korištenje sportskih terena i rekvizita

      gledanje igranih i edukativnih filmova

Cijena za polaznike iz iste obitelji: 2.000,00 kn po polazniku

Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn

Pozivamo sve roditelje da prijave svog zainteresiranog osmoškolskog člana obitelji za sudjelovanje u Programu ljetne škole TA u terminu od 2. – 11. 7. 2019. putem poveznice1, a u terminu od 30. 7. – 8. 8. 2019. putem poveznice2.

Također je nužno Obrazac za roditelje/staratelje (ispunjen i potpisan od strane roditelja/staratelja) skenirati i poslati na nctk@hztk.hr

Prijave traju do ispunjenja upisne kvote.

Dodatne informacije:

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Nacionalni centar tehničke kulture (NCTK)

Svijetlana Grubišić, voditeljica NCTK

Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica

Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771

E-pošta:svijetlana.grubisic@hztk.hr, nctk@hztk.hr

Više informacija o Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Nacionalnom centru tehničke kulture i dosadašnjim Ljetnim školama tehničkih aktivnosti dostupno je na stranici www.hztk.hr.

 

vrh stranice