Prijave za polaznike STEAM radionica 2020. - OTKAZANO

08.07.2020.

STEAM radionice za srednjoškolce se otkazuju zbog nedovoljnog broja prijavljenih. Zahvaljujemo svima koji su svoju prijavu poslali. Nadamo se druženju dogodine!
Program STEAM radionice za srednjoškolce bit će održan u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 11. do 20. kolovoza 2020. U okviru ovog programa predviđa se sudjelovanje 20 polaznika koji pohađaju srednju školu, ali i oni učenici koji su u školskoj godini 2019./2020. završili 8. razred osnovne škole, a koji pokazuju veliko zanimanje za tehničku kulturu. Prijave za STEAM radionice primaju se od 8. srpnja a traju do 3. kolovoza ili do ispunjenja upisne kvote.

Osnovni cilj programa je razvijati tehničku pismenost učenika, što uključuje multidisciplinarni pristup i aktivno sudjelovanje korisnika u izradi složenijih tehničkih tvorevina uz sigurno i pravilno korištenje opreme i alata za rad. Polaznici će izraditi projektni zadatak kroz radionice obrade materijala, elektrotehnike, programiranja, robotičkih sustava i tehnologije 3D ispisa. Uz projekt izrade flipera, izrađivati će se i analogni sat, te elektronička značka s različitim motivima.

Polaznici STEAM radionica izrađuju složen projektni zadatak povezujući i unaprjeđujući stečena znanja iz različitih područja tehnike. Osim toga, srednjoškolci samostalno kreiraju različite modele za ispis na 3D pisaču. Nakon modeliranja prema zadanim elementima, kreiraju i samostalno izrađuju različite ukrasne i uporabne predmete.

Slobodno vrijeme izvan radionica se organizira kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Osim kupanja i sportskih aktivnosti, polaznici će moći sudjelovati u karaokama, igranje na X-BOX-u, natjecanju u plesanju i drugo. Učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica. Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog trajanja škole (u Nacionalnom centru tehničke kulture te tijekom boravka na plaži).
Smještaj
Smješteni su na bazi punog pansiona, nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama (po dvoje u sobi).

Nastava se održava u skupinama od 7 do 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Epidemiološki uvjeti
Za cjelokupno vrijeme odvijanja Škole, pratećih aktivnosti i boravka u hotelu biti će ispunjene sve mjera zaštite od bolesti COVID-19 koje trenutačno propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

Trošak programa
Program STEAM radionice za srednjoškolce podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao program javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Prijave za STEAM radionice primaju se od 8. srpnja a traju do 3. kolovoza ili do ispunjenja upisne kvote.
Trošak dijela programa potrebno je podmiriti učenicima koji sudjeluju u programu i to u obliku kotizacije čiji je iznos:
• 2.500,00 kn – za cjelokupan program
• 2.000,00 kn – za cjelokupan program za djecu iz iste obitelji
• 1.200,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom i večerom
• 850,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom.
Kotizacija se plaća jednokratno i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave u okviru upisne kvote, a najkasnije do 3. kolovoza 2020.
Hrvatska zajednica tehničke kulture pokriva troškove prijevoza (cijena povratne karte ili 1 kuna po kilometru).
Potvrdu o uplati potrebno je donijeti ili dostaviti elektroničkom poštom voditelju NAJKASNIJE do prvog dana Škole.

U cijenu kotizacije je uračunato:
- refundacija troškova do Kraljevice (za polaznike koji koriste smještaj u hotelu)
- pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena
- korištenje opreme i materijala (radionički dio)
- stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
- smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona (dvoje polaznika po sobi)
- korištenje sportskih terena i rekvizita
- gledanje igranih i edukativnih filmova
- kupanje uz nadzor voditelja

Način prijave
Pozivamo sve roditelje da prijave svog zainteresiranog srednjoškolskog člana obitelji za sudjelovanje u Programu STEAM radionica u terminu od 11. - 20. kolovoza 2020.


Roditelji koji odluče poslati svoju djecu na Školu, svojim potpisom Prijave slažu se s uvjetima navedenima u Pravilniku o organizaciji radionica, škola i tečajeva u području tehničke kulture.
vrh stranice