Primjeri dobre prakse 2022.

19.10.2022.

U organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, održan je stručni skup učitelja tehničke kulture „Primjeri dobre prakse 2022.“ Prezentaciju primjera dobre prakse održalo je 23 predavača koji su sa sudionicima podijelili svoje kreativne ideje i prezentirali kako su pojedine tehničke probleme i ideje rješavali radom i suradnjom sa učenicima.
Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture organizirao je i proveo svoj dugogodišnji program pod nazivom stručni skup “Primjeri dobre prakse " 2022., 24. i 25. rujna 2022. u Zadru. Učitelji tehničke kulture i oni koji poučavaju tehničku kulturu u školama, klubovima i udrugama koriste mogućnost predstavljanja svojih primjera provedenih u praksi sa učenicima. Interes učitelja da se aktivno uključe kao izlagači na skupu svake godine je sve veći.
Svake godine Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Saveza donosi odluku o mjestu i vremenu održavanja stručnog skupa. Savez programom svake godine posjeti drugu lokaciju u Hrvatskoj, a ove godine je posjetio Gospić, Memorijalni spomenik “Nikola Tesla” u Smiljanu te Zadar. Na skupu je prisustvovalo 104 sudionika, učitelja tehničke kulture, članovi organizacijskog odbora i gosti koje je ispred Saveza pozvao predsjednik Mato Šimunović. Voditelj stručnog skupa je bio Dragan Vlajinić koji je na svoj zanimljiv i osebujan način, stručni skup učinio zanimljivijim.
Teme stručnog skupa:
 - Terenski dio stručnog skupa: Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan – obilazak uz vodiča.
 - Europsko natjecanje „Sigurno u prometu-2022.“ - otvorenje i vožnja bicikla na poligonu spretnosti.
 - Prezentacija primjera dobre prakse u tehničkoj kulturi i predstavljanje radova učitelja tehničke kulture      (projekti, pomagala, učila…).
 - Panel diskusija - pitanja i prijedlozi sudionika.
 - Izložba tehničkih radova pedagoga tehničke kulture nastalih na slobodnim aktivnostima sa učenicima

 


vrh stranice