Prvenstvo Hrvatske radio upravljanog jedrenja klase DF65

06.12.2021.


U organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i Jedriličarskog kluba Zenta iz Splita, 27. i 28. studenog 2021. godine održalo se 2. Prvenstvo Hrvatske za klasu Dragon Force 65. Ovim događajem Hrvatski jedriličarski savez obilježio je 75. godina HZTK. Programi Hrvatskog jedriličarskog saveza omogućeni su potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba u Republici Hrvatskoj.
U subotu, 27. studenog 2021. godine jedrili su isključivo juniori, dok je nedjelja 28. studenog bila rezervirana za seniore i nekolicinu hrabrih juniora željnih dokazivanja u seniorskoj klasi. Naime, u subotu su djeca i mladi otvorili prvenstvo bez straha od prijetećih sivih oblaka te se skupilo ukupno 20 jedriličara koji su odjedrili 8 plovova. Zbrajanjem ukupnih bodova s dva odbacivanja održana je podjela medalja uz malu ceremoniju i dodjelu prijelaznog pehara. Nedjelja je seniorima donijela kišovito vrijeme i još snažnije udare vjetra, međutim to nikako nije pokolebalo 18 iskusnijih natjecatelja da odjedre 10 plovova razvijajući velike brzine na regatnom polju sa svojim radio upravljanim jedrilicama kada vjetar nije "stiskao" previše. Posebice raduje velik odaziv sudionika uz prijeteću kišu i nevrijeme, zbog kojeg je dio sudionika bio primoran odustati od natjecanja. Rezultati PH DF65.


JUNIORI
U kategoriji U21 medalje su osvojili:
1. MARIN BIZJAK , JK MORNAR
2. MARIN TRUMBIĆ , JK MORNAR
3. ROKO RAZMILIĆ , JK ZENTA

U kategoriji U16 medalje su osvojili:
1. MARIN BIZJAK , JK MORNAR
2. MARIN TRUMBIĆ , JK MORNAR
3. TOMA ĆAMIĆ , JK ZENTA

SENIORI
Medalje su osvojili:
1. Zvonko Jelaćic , JK Zenta
2. Tonči Stipanović , JK Mornar
3. Boris Bakotić , JK Zenta

Osim PH klase DF65 u subotu je u prostorijama Jedriličarskog kluba Zenta održana radionica na kojoj se provela obuka mentora uz izravno učenje na modelima DF65: teorija, popravci, trim na kojoj su se priključili članovi nove članice Hrvatskog jedriličarskog saveza, članovi Jedriličarskog kluba Hydro iz Dubrovnika.
vrh stranice