Prvenstvo Hrvatske u jedrenju povodom 75. godina HZTK

24.05.2021.

Prvenstvo Hrvatske u klasi IOM
U organizaciji Jedriličarskog kluba Val Šibenik i Hrvatskog jedriličarskog saveza, od 14. do 16. svibnja 2021. održalo se PH u klasi IOM.
Prvenstvo je do samog kraja bilo neizvjesno, za što su se pobrinuli dugogodišnji iskusni mentori i instruktori jedriličarskog modelarstva Ante Kovačević i Zvonko Jelačić. Unatoč malim problemima s osnovnim dijelom elektroničkog sklopa svojih modela jedrilica, pobjedu je ipak odnio Ante Kovačević, kojem je ovo impresivni 11. naslov prvaka Hrvatske klase IOM. Na istom regatnom polju, dogodine će se održati i Svjetsko prvenstvo za klasu IOM, također u organizaciji JK Val iz Šibenika.
Prvenstvo Hrvatske za djecu i mlade u klasi DF65 održati će se 27. – 28.12. 2021. u Splitu, u organizaciji Jedriličarskog kluba Zenta iz Splita, čime će se obilježiti 75. godina postojanja HZTK.

Jedriličarski klub Val domaćin je IOM Svjetskog prvenstva 2022. godine

Jedriličarski klub Val iz Šibenika ugostit će ponajbolje svjetske RU jedriličare na Svjetskom prvenstvu za klasu IOM (eng. International One Metre). Prvenstvo će se održati u Rogoznici od 03. do 09. travnja 2022. na istom regatnom polju gdje se jedrilo Europsko prvenstvo 2018. godine.
Valja istaknuti, kako će jedriličari hrvatske RU reperezentacije Zvonko Jelačić i Ante Kovačević braniti zlato i srebro koje su osvojili 2019. na SP održanom u Brazilu.
vrh stranice