Radionica elementarne robotike održana u Nacionalnom centru tehničke kulture

13.11.2012.

Stručno usavršavanje iz elemenarne robotike održano je u Nacionalnom centru tehničke kulture od 9. do 11. studenoga 2012.

Hrvatska zajednica tehničke kulture je organizirala radionicu elementarne robotike za učitelje, voditelje, mentore i odgajatelje s ciljem njihovog osposobljavanja za samostalno provođenje programa robotike u matičnim ustanovama, udrugama i klubovima. U programu je sudjelovalo devet učitelja iz različitih krajeve RH, a radionice je vodio Hrvoje Vrhovski.

Dugoročan cilj ovoga, kao i svih ostalih usavršavanja za učitelje tehničke kulture, bio je usvajanje novih i sistematizacija postojećih znanja, poticanje na organiziranje i provedbu izbornih, izvannastavnih ili izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti u područjima tehničke kulture te u konačnici, cjelokupno unaprjeđenje kvalitete nastave tehničke kulture.

U 16 školskih sati, polaznici radionice su savladali instalaciju programa RoboPro, spajanje sučelja, podešavanje i spajanje žaruljica, elektromotora, tipkala i fototranzistora te izradu različitih robotskih konstrukcija i programiranje jednostavnih funkcija (semafor, trčeće svjetlo, ventilator, kontrola rada elektromotora).

vrh stranice