Radionice Hrvatskog fotosaveza

26.02.2021.

Program pod nazivom "Tajne digitalne fotografije" u organizaciji Hrvatskog fotosaveza  obuhvatio je cjelokupnu tehničku pripremu, tematska predavanja, snimanja po određenim temama, analizu radova i evaluaciju. Sudjelovalo je 13 djelatnika, stručnih suradnika i rendžera Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Galerija fotografija dostupna je ovdje

Fotoradionica „Od kemograma do digitalne slike“, Vukovar
Fotoradionica za mlade priređena je u Vukovaru u suradnji s Fotoklubom Vukovar i Europskim domom Vukovar., za učenike Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara, Osnovne škole Trpinja i Osnovne škole Borovo te Dječjeg vrtića „Zlatokosa“.

Sudjelovalo je ukupno 17 sudionika koji su upoznali karakteristike crno-bijelog fotoaparata i kemikalija, izrađivali fotoslike-kemograme i oblikovali ih u pokladne maske.
Propitivali su i tehničke karakteristike digitalnih fotoaparata i snimali na različite teme i analizirali fotografije.

Galerija fotografija dostupna je ovdje

Izložba fotografija "Blagdansko ozračje"
Objavljujući fotografski natječaj „Blagdansko ozračje“ očekivao se velik odaziv. Svi autori su sa zadovoljstvom prigrlili temu pa fotografije odišu blagdanskim bojama, mirisima slastica, borovine, sarmi…Ideja da se sudionike potakne na fotografsko interpretiranje doživljaja u potpunosti se ostvarila. Unutar šire teme otkriveni su  motivi fokusirani na blagdansko ozračje u toplini doma, na trgovima, ulicama… Blagdanske boje, ukrasi i mnoštvo svjetlucavih lampica kao da svojim blještavilom svjedoče kako usprkos covidu-19 mi znamo, hoćemo i možemo slaviti. Mnoge fotografije zrcale želju autora za barem kratkotrajnim odmakom od surove stvarnosti potresa i korone, želju da se vrate u „staro normalno“, da obitelj i prijatelji budu zajedno, blizu jedni drugima. Kućni ljubimci nezaobilazni su motiv u blagdanskoj priči.

Galerija fotografija dostupna je ovdje
Vjerujemo da će svi koji budu razgledali izložbu virtualno ili uživo u našem prostoru u Vinogradskoj ulici uživati u sjajnim fotografijama jer one svjedoče o vizualnom promišljanju i fotografskom izražavanju autora na temu „Blagdansko ozračje“. Na natječaj se odazvalo 47 autora s 239 fotografija.
Mirjana Pešec, predsjednica Saveza, Zlata Medak, dopredsjednica i voditeljica programa za mlade i Predrag Bosnar, tajnik, odabrali su za izložbu 58 fotografija od 33 autora.
Najuspješnijim autorima i dobitnicima sudjelovanja u radionicama Hrvatskog fotosaveza u Lonjskom polju proglašeni su: Aleksandar Tomulić iz Rijeke, član Fotokluba Color, Vesna Špoljar iz Zagreba, članica Fotokluba Zagreb, Jelena Alpeza iz Zagreba, te fotoskupina učenika članova Foto-kino-video kluba "Križevci
vrh stranice