Radionice u NCTK u sklopu organiziranih škola u prirodi na Kvarneru

11.09.2012.

HZTK i u školskoj godini 2012./2013. organizira kreativno-tehničke radionice za učenike 3. i 4. razreda, koji imaju organiziranu Školu u prirodi na području Primorsko-goranske županije (Crikvenica, Novi Vinodolski, Selce). Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici je, svojom lokacijom, sadržajima i mogućnostima, idealan izbor dodatnih edukativno-kreativnih programa kojima možete dopuniti program vaše Škole u prirodi.

Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici je projekt Hrvatske zajednice tehničke kulture (središnje nacionalno tijelo tehničke kulture). Otvoren je 18. svibnja 2005. godine, za sve uzraste i subjekte, koji provode programe edukacije iz domene tehničke kulture i informatike za mlade i odrasle. Zgrada Centra obuhvaća 970 m2 na tri kata s učionicama i radionicama te dvoranama u prizemlju, sve klimatizirano i grijano tijekom zime. Radionice, učionice i dvorane opremljene su funkcionalnom informatičkom opremom i tehnikom, priborom i alatima čime se korisnicima radionica omogućuje rad u vrhunskim uvjetima.
Uređen je okoliš s amfiteatrom, kružnom pješačkom stazom, boćalištem i platoom za povremeno kampiranje. Hrvatska zajednica tehničke kulture nudi suradnju u organizaciji skupova, radionica, seminara, vikend-radionica, škola u prirodi te drugih aktivnosti.

Zašto Kraljevica i Nacionalni centar tehničke kulture?

 • Kreativne i tehničko-informatičke radionice – Nacionalni centar tehničke kulture svojim prostorijama i vrsnom opremom omogućuje kvalitetno izvođenje kreativnih i tehničko-informatičkih radionica prema afinitetima učenika. Ovakvi uvjeti ne postoje u drugim dijelovima Hrvatske, naročito ne u školama ili udrugama iz kojih korisnici radionica dolaze. Program radionica je zamišljen kao individualni rad u skupinama od 10 do 15 učenika, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.

 • Spoznaja o životu primorske sredine – Kraljevica ima mnogo povijesnih znamenitosti i bogatu starogradsku jezgru čiji svaki kamen priča svoju priču

Prijedlog boravka u Kraljevici:

Radionice u Nacionalnom centru tehničke kulture

 • vještina savijanja papira - PAPERCRAFT/ORIGAMI

 • izrada ukrasnih predmeta od šperploče i balze + ukrašavanje decoupage (salvetnom) tehnikom

 • izrada predmeta od pjenaste gume (moosgummi)

 • izrada nakita i sličnih ukrasnih predmeta

 • izrada jednostavnijih robotičkih konstrukcija od Fischertechnik slagalica

 • izrada modela kućice sa solarnom ćelijom

 • izrada modela vjetrenjače (papir, balza, šperploča)

 • izrada modela vodenice (balza, šperploča)

 • ostale radionice uz prethodan dogovor

 • informatičke radionice

Obilazak Kraljevice

 • Crkva sv. Nikole, Stari grad (Kaštel), Novi grad (dvorac Frankopan)

Zabavne i sportske aktivnosti

Termini i cijene

Termine radionica usklađuju voditeljica Centra i učitelj koji dovodi učenike. Cijene radionica ovisi o izabranom programu kreativne radionice i broju učenika (od 30 kn po učeniku).

Napomene

Radionice se dogovaraju najmanje tjedan dana prije održavanja. U radionicama treba sudjelovati najmanje 15 učenika. Učenici dolaze u pratnji svojih učitelja, a za vrijeme boravka u Centru su pod pedagoškim nadzorom voditelja radionice i voditeljice Centra. U cijenu nisu uključeni troškovi prijevoza do Kraljevice.
Moguća je i organizacija ručka (40-45 kuna) uz prethodan dogovor.

FOTOGALERIJA NCTK

FOTOGALERIJA TERENSKA NASTAVA 2011./2012.

Dodatne informacije o programima:

Biljana Trifunović, voditeljica Nacionalnog centra tehničke kulture
Tel: 051/282-418
Fax: 051/282-420
Mob: 091/465-6771
E-pošta:
biljana.trifunovic@hztk.hr

Za vrijeme odvijanja naših programa, za vlastite potrebe, snimamo aktivnosti sudionika naših radionica (fotografije i video zapisi). Postoji mogućnost da baš Vaše dijete bude na slikama ili video zapisu koje koristimo za izradu promidžbenog materijala (prospekti, video zapisi, plakati, publikacije). Ukoliko se protivite tome, molimo Vas da nam to pismeno iskažete prije uključenja djeteta u program.

vrh stranice