Robokup 2023.

Državno natjecanje Robokup u OŠ „Stjepan Radić“ u Imotskom od 21. do 23. travnja 2023.

Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog biti domaćin državne razine 16. Robokupa – ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike, koje svake godine organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Natjecateljsku ekipu čine tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. U popratne aktivnosti Robokupa uključena su djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s teškoćama u razvoju.

17. listopada 2022. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom, osnovano je Organizacijsko povjerenstvo 16.-og Robokupa, koje će sačinjavati sljedeći članovi:
1. Marko Mendeš – ravnatelj OŠ „Stjepan Radić“
2. Bojan Floriani – voditelj kreativnih tehničkih radionica u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
3. Hrvoje Nekić – zamjenik glavne tajnice u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
4. Tomislav Nikolić – tajnik Zajednice tehničke kulture grada Splita
5. Danijel Dodig – predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
6. Zoran Gabelica – zamjenik predsjednika Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
7. Luka Kolovrat - predsjednik Turističke zajednice Imota iz Imotskog

Robokup se provodi na dvjema razinama natjecanja: županijskoj i državnoj. Na državnu razinu natjecanja bit će pozvane 22 najuspješnije ekipe iz različitih škola i mjesta (oko 90 natjecatelja). Povjerenstvo je dogovorilo da će se državna razina 16. Robokupa održati od 21. do 23. travnja 2023. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Dolazak i smještaj natjecatelja predviđen je za 21. travnja, svečano otvorenje te početak natjecanja za 22. travnja, dok će proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje biti održano 23. travnja 2023. godine. U slobodno vrijeme natjecateljima će na raspolaganju biti organizacijski tim TZ Imota koji će ih upoznati sa znamenitostima grada Imotskog i Imotske krajine. S uzbuđenjem iščekujemo provedbu natjecanja, te smatramo kako je organizacija 16. Robokupa ujedno i potvrda osnovnoj školi „Stjepan Radić“ da je prepoznata kao centar Imotske krajine u poučavanju robotike, programiranja i novih tehnologija gdje djeca imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, inovativnost i kreativnost.
vrh stranice