Robotički kamp "Robolab 2020."

13.06.2020.

Hrvatski robotički savez u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture od 29.06 do 03.07 2020. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici organizira Robotički kamp „Robolab“.

Kapacitet kampa je do 20 djece/mladih koji će biti podijeljeni u dvije grupe. Poželjno je prethodno iskustvo u radu s mikrokontrolerima, a prikladna dob polaznika je viši razredi osnovne škole (7. i 8.) te srednjoškolci. Cijena kotizacije pokriva troškove smještaja na bazi punog pansiona u hotelu Kraljevica i iznosi 1.350,00 kn. Ukoliko ste iz okolice Kraljevice ili imate osiguran vlastiti smještaj, ne plaćate kotizaciju. U dogovoru s hotelom Kraljevica možete polazniku osigurati ručak. Materijal i organizaciju edukativnih aktivnosti pokriva u cijelosti Hrvatski robotički savez iz programskih sredstava.

Prijave su otvorene su do 14.06.2020. u ponoć.  Prijavnicu možete preuzeti ovdje

Glavni projektni zadatak kampa je izrada mobilnog robota sa senzorom linije baziran na ESP32 kontroleru (ESP32 Thing, proizvođač Sparkfun). 3D ispisom su napravljena kućišta za robote (u 4 boje), dizajnirane i naručene PCB (tiskane pločice) i pripremljen kod za programiranje robota.
ESP32 je moćan kontroler i ne samo da će ga polaznici kampa moći koristiti za robota koji prati liniju nego i kao robotsku platformu koja je potpuno upravljiva putem WiFi.
 
U sklopu kampa planira se obraditi 3 glavna poglavlja:
– dizajn (konstrukcija) i 3d ispis (preferirano Autodeskov Tinkercad koji je free i online alat).
   dizajn robota je na linku:  ovdje
– upoznavanje elektroničke sheme robota i lemljenje komponenti
– sklapanje, te programiranje robota koje je podijeljeno na module:
   ledice + tipkalo (početna razina)
   korištenje senzora linije (srednja razina)
   PID algoritam za praćenje linije (napredna razina)
vrh stranice