Srebrna medalja - F5J

31.08.2023.

Reprezentacija Hrvatskog zrakoplovnog saveza osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u ekipnom plasmanu na Svjetskom prvenstvu za radio upravljane jedrilice s elektromotorom u kategoriji FAI F5J,  koje je održano u mjestu Dupnitsa u Bugarskoj. Reprezentaciju su činili Arijan Hucaljuk, Saša Pećinar i Marko Damjanović.

Time je ostvaren izniman rezultat koji pokazuje kontinuitet uspješnih nastupa naših zrakoplovnih modelara na svjetskim natjecanjima. Iako je Arijan Hucaljuk već osvajao titulu svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji i za prethodna postignuća nedavno je nagrađen medaljom CIAM Legends Medal (dodjeljuje se izvanrednim zrakoplovnim modelarima koji su titulu svjetskog prvaka osvojili najmanje tri puta) ovo je prva medalja za hrvatsku reprezentaciju u ekipnom poretku za radio upravljane jedrilice u klasi F5J.

Uz izvanredan rezultat u ekipnom plasmanu hrvatski zrakoplovni modelari ostvarili su zapažen rezultati i u pojedinačnom plasmanu. Marko Damjanović i Saša Pećinar sudjelovali su i u završnom djelu natjecanja tzv. fly-off-u, u kojem su u konačnici ostvarili osmo odnosno dvanaesto mjesto u konkurenciji od 88 pilota iz 30 zemalja.

U ostvarivanju izvrsnog rezultata, uz natjecatelje, doprinijeli su i pomoćnici Milivoj Hucaljuk i Doroteja Filipančić.

Više fotografija: https://www.flickr.com/photos/airsports_fai/albums/72177720310482079  

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

vrh stranice