Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području radiokomunikacija

21.11.2017.

Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području radiokomunikacija održat će se od 8. do 10. prosinca 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira programe osposobljavanja i usavršavanja učitelja tehničke kulture i mentora iz udruga sa svrhom kontinuiranog i trajnog usavršavanja učitelja i mentora u provedbi praktičnih radionica u različitim nastavnim, izbornim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima tehničke kulture te samostalnu pripremu učenika za natjecanja u području tehničke kulture (P katergorija Natjecanja mladih tehničara, Modelarska liga, Robokup...) i samim time unaprjeđenja kvalitete provođenja nastave i aktivnosti u području tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture održava stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne djelatnike s područja cijele RH u Nacionalnom centru tehničke kulture ili u sklopu županijskih stručnih vijeća i to u obliku radionica, okruglih stolova, savjetovanja i seminara. Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurava ljudske i materijalne resurse za provedbu usavršavanja te opremu za škole/udruge koje sudjeluju u pojedinim usavršavanjima, kako bi educirani učitelji i mentori nastavili provoditi programe tijekom cijele školske godine u svojim matičnim školama/udrugama.
Vrijeme i mjesto održavanja: Nacionalni centar tehničke kulture, Kraljevica, 8.-10. prosinca 2017.
Predavači: mr.sc. Željko Ulip, dipl.ing. (Hrvatski radioamaterski savez), Jelena Tuksar, mag. ing. (OŠ Jože Horvata Kotoriba), Ivan Marcijan (Hrvatski radioamaterski savez), Zoran Krnjajić mr.edu.fizike i politehnike (OŠ Dragutina Tadijanovića, Petrinja)
Maksimalan broj polaznika: 21
Osnovni preduvjet za sudjelovanje u radionici je interes i provođenje radionica u području radiokomunikacija u školi/udruzi u kojoj učitelj/mentor djeluje te organizacija školskog natjecanja u području radiokomunikacije. 

Istovremeno sa stručnim usavršavanjima u području radiokomunikacija, održat će se stručna usavršavanja u području elementarne robotike, automatike i modelarstva. Detalji svih usavršavanja objavljeni su na stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture, u izborniku Najave radionica i druge aktivnosti.
Hrvatska zajednica tehničke kulture će osigurati smještaj na bazi punog pansiona u Hotelu Kraljevica (dvokrevetne sobe) te kompletan materijal i opremu za provođenje radionica.
Polaznik radionice treba samostalno osigurati prijevoz do Kraljevice.
Dolazak je potrebno potvrditi Voditeljici Nacionalnog centra tehničke kulture na 091/465-6771 ili na biljana.trifunovic@hztk.hr .
Uz navedene kriterije, Hrvatska zajednica tehničke kulture će voditi računa da su na radionice pozvani učitelje/mentore iz svih županija RH (1 polaznik po području po županiji). Ukoliko za pojedina područja ne bude interesa u pojedinim županijama, iz ostalih će se županija pozvati više učitelja/mentora.

vrh stranice