Suradnja Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske vatrogasne zajednice

20.11.2020.

U četvrtak 19. studenoga u prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice održan je sastanak s ciljem poticanja suradnje između Hrvatske zajedničke tehničke kulture i Hrvatske vatrogasne zajednice.  HZTK je pokazala i veliki interes za suradnju s Muzejom hrvatskog vatrogastva, te su predložili zajedničku suradnju na manifestacijama. Na kraju sastanka je predloženo potpisivanje ugovora o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i krovne udruge tehničke kulture u Hrvatskoj.


Hrvatsku zajednicu tehničke kulture su predstavljali predsjednik HZTK dr. sc. Damir Tomić, glavna tajnica Zdenka Terek i zamjenik glavne tajnice Hrvoje Nekić. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković  predstavio je rad HVZ-a kao glavnog središnjeg ureda za vatrogastvo, te je istaknuo da uz primarne aktivnosti u gašenju požara i interveniranju pri drugim vrstama ugroza, HVZ aktivno radi na edukaciji građana o opasnostima od požara. Posebno je naglasio uspješan rad s vatrogasnom mladeži od najranije dobi, kroz njihovo uključivanje u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i suradnju sa školskim ustanovama.

Predsjednik HZTK Tomić je istaknuo da Hrvatska zajednica tehničke kulture okuplja 18 saveza iz raznih domena tehničke kulture, od informatike, preko radioamatera do izviđača, a upoznavanje svih članova s radom na siguran način, koji uključuje i osnove zaštite od požara, im je jedan od prioriteta.
Obje strane su pokazale interes za suradnju, pogotovo kroz distribuciju preventivnog promidžbenog tiskanog i video materijala. HZTK je pokazala i veliki interes za suradnju s Muzejom hrvatskog vatrogastva te su predložili zajedničku suradnju na manifestacijama. Na kraju sastanka je predloženo potpisivanje ugovora o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i krovne udruge tehničke kulture u Hrvatskoj.
vrh stranice