U Čakovcu se više od 125 djece uključilo u 2. zimski kamp tehničke kulture

26.01.2018.

Od 8. do 12. siječnja 2018. godine u III. OŠ Čakovec održan je 2. zimski kamp tehničke kulture pod nazivom Učenje tehnike kroz igru. Uz financijsku podršku grada Čakovca te Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca, organizator 10 radionica Zimskog kampa bilo je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije. Partneri u projektu bili su: Radioklub „Međimurje“ Čakovec, Aeroklub „Međimurje“ Čakovec i Fotokino klub Ivanovec.

Grad Čakovec je za ovogodišnje zimske školske praznike organizirao zajedno sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca, Društvom pedagoga Tehničke kulture Međimurske županije i Umjetničkom školom „Miroslav Magdalenić“ Čakovec Zimske sportske, umjetničke i tehničke kampove. Prvo se startalo s klizanje, zatim s plivanjem, nakon toga s glazbom i baletom i na kraju s tehnikom i informatikom.

Organizator tehničkih kapova je za učenike pripremio 10 radionica, koje su za učenike bile besplatne. Svakodnevno se radilo od 9 do 11 sati i duže. Na kampu je svaki dan bilo najmanje 125 učenika. Učenici su imali osiguran sok i sendvič. Sve radove koje su učenici napravili na kampu, na kraju su odnijeli doma.

Radionice su vodili:

  • Elektronika - Jelena Tuksar (voditeljica kampa)
  • Radiokomunikacije - Vladimir Vinko
  • Robotika, Micro:bit i mBot - Ivana Poljak, Zvonko Ljubić i Renata Martinec
  • Strojarstvo i Konstruktorstvo - Dubravka Žignić Resman i Željko Medved
  • Zrakoplovno i raketno modelarstvo - Leonadro Belović
  • Kreativna radionica oslikavanje predmeta - Andreja Modrinjak,
  • Video radionica - Radovan Petković, Nataša Kralj i Stjepan Petković,
  • Modelarstvo – Izrada tehničke tvorevine s upotrebnom vrijednošću - Smiljana Colar i Mihaela Novak.

Radionice su obišli zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović. Zamjenik gradonačelnika Mario Medved je izjavio: „Ovakvi projekti dio su strategije Grada Čakovca koji nastoji djeci i mladima osigurati što više mogućnosti za stjecanje znanja i vještina koje će im pomoći u kasnijem odabiru zanimanja. Interes za tzv. STEM područje o kojem se u posljednje vrijeme govori kao o temelju sadašnjeg i budućeg razvoja, potiče se upravo ovakvim radionicama, jer učenici u redovnoj nastavi nemaju vremena a ni mogućnost saznati i naučiti sve što ih zanima.“

Posljednjeg dana održavanja Zimski kamp je u pratnji ravnateljice škole Nataše Hajdinjak, predsjednice Društva Renate Martinec te predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željka Medveda obišao i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te je izjavio, kako se uvjerio u stručnost voditelja, kreativnost dječjih radova i iznimno veliki interes za ovaj odlično organizirani Zimski kamp.

Na završetku Zimskog kampa svim učenicima su podijeljene Potvrde o sudjelovanju, a voditeljima Zahvalnice koje su im uručili Jelena Tuksar, voditeljica Kampa i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved uz nazočnost dožupana Josipa Griveca, pročelnika za društvene djelatnosti Grada Čakovca Davida Vugrinca i Međimurske županije Branka Sušeca, ravnateljice III. OŠ Čakovec Netaše Hajdinjak, predsjednice Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije Renate Martinec, te predsjednika Zajednice tehničke kulture Grada Čakovca Lucijana Franina i predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željka Medveda.

Zapis o Zimskom kampi je dostupan i na You Tubeu.

vrh stranice