U Centru za mlade Dubrovnik predstavljen projekt Du STEM

16.07.2021.

U godini u kojoj se slavi 75 godina organiziranog i kontinuiranog rada u tehničkoj kulturi u Republici Hrvatskoj, nakon što su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnik i njen tajnik Tomo Sjekavica dobili godišnje Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2020. godinu, odobren im je i prvi EU projekt pod nazivom Du STEM. U Centru za mlade Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture s partnerima i suradnicima je u petak 16. srpnja predstavila navedeni projekt, kroz koji će se nabaviti najmodernija STEM oprema koja će se koristiti u mnogobrojnim edukacijama za djecu i mlade, ali i za opću populaciju.

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika će projekt provoditi kroz 2 godine u suradnji s partnerima Sveučilištem u Dubrovniku, Univerzalnim istraživačkim institutom UR, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkim klub Futura i suradnicima Modelarskim institutom Nave Dumins, Društvom brodomodelara Argosy, Aeroklubom Nimbus i Maritimo Recyclingom.


Ovim projektom će se omogućiti dubrovačkim mališanima i mladima da se upoznaju s raznim STEM područjima koristeći najmoderniju opremu. Dubrovčane očekuje bogat program kroz 2 godine provedbe projekta, od Kluba mladih znanstvenika, bioelektroničke akademije, STEM igraonica, Du STEM festivala, radionica o morskoj plastici i recikliranju, robotika i programiranje, Robo.DU Day, ljetnih škola brodogradnje, aeronauta, 3D printanja, skeniranja i modeliranja, do radionica proširene stvarnosti (VR i hologrami), Arduino i Raspberry Pi, obnovljivi izvori energije, ... Osim u Dubrovniku dio radionica i aktivnosti će se održavati i kroz cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju.

Više informacija dostupno ovdje


vrh stranice