U Kraljevici održana Ljetna škola učeničkog zadrugarstva

29.07.2016.

Na Ljetnoj školu učeničkog zadrugarstva, od 11. do 23. srpnja 2016., sudjelovalo je 38 mladih zadrugara Varaždinske županije koji su stjecali nove kompetencije u radionicama pletenja košarica od šiba, modelarstva, pletenja prstima, pirografije, oslikavanja platnenih vrećica, izrade PowerPoint prezentacije, sizzix tehnike, embosing tehnike i pečatiranja, decoupage tehnike, izrade privjesaka, pletenja narukvica – makrame, pletenja košarica od papira, izrade mirisnih vrećica od lavande i orijentacije i komunikacije.

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva organizirala je od 11. do 23. srpnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici ljetnu školu učeničkog zadrugarstva – četvrtu po redu.

Polaznici 4. ljetne škole učeničkog zadrugarstva bili su mladi zadrugari Varaždinske županije, ukupno njih 38 organiziranih u dvije grupe po sedam dana. S mladim zadrugarima Varaždinske županije bile su i njihove voditeljice: Snježana Hranić, Sabina Lončarić i Sonja Tušek-Podobnik kao i tajnica HUUZ-a Blanka Horvat i stručna suradnica Đurđa Tesla.

Zadrugari prve grupe prije dolaska u Kraljevicu posjetili su Planetarij u Rijeci. Mladi zadrugari obje grupe su u prijepodnevnim satima stjecali nova znanja i vještine na kreativnim radionicama:

- pletenje košarica od šiba
- modelarstvo
- pletenje prstima
- pirografija
- oslikavanje platnenih vrećica
- izrada PowerPoint prezentacije
- sizzix
- embosing i pečatiranje
- decoupage
- izrada privjesaka
- pletenje narukvica - makrame
- pletenje košarica od papira
- izrada mirisnih vrećica od lavande
- orijentacija i komunikacija

Poslijepodneva su bila ispunjena kupanjem, sunčanjem i druženjem na plažama Oštro i Carevo, a u večernjim satima druženjem uz karaoke, ples, društvene igre, sportske aktivnosti....

Mladi zadrugari bili su oduševljeni stečenim znanjima i novim prijateljstvima i poželjeli su ponovo doći u NCTK u Kraljevicu.

Više informacija možete pronaći na ovoj stranici Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

vrh stranice