U Segetu Donjem završeno 66. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske

12.06.2024.

U školskoj godini 2023./2024. održano je 66. natjecanje mladih tehničara i to na tri razine: na školskoj/klupskoj (od 13. do 16. veljače 2024.), županijskoj (20. ožujka 2024.) te na državnoj razini (od 3. do 6. lipnja 2024.). Organizatori natjecanja bili su: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Na školskoj/klupskoj razini natjecanja sudjelovalo je 6200 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske, što je 347 natjecatelja više nego u prethodnoj školskoj godini. Na županijskoj razini natjecalo se 2034 učenika, a na državnoj razini 250 učenika iz svih županija i Grada Zagreba. Učenici su se natjecali u dvanaest područja tehničke kulture, a u svim područjima i na svim razinama natjecanje se sastojalo od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine (praktičnog rada) te predstavljanja tehničke tvorevine.

Državna razina 66. natjecanja mladih tehničara održana je u Segetu Donjem, Hotelu Medena od 3. do 6. lipnja 2024. Na svečanosti otvorenja natjecanja sudionicima su se obratili: Ivo Sorić, načelnik Općine Seget; Dominik Matković, ravnatelj Osnovne škole kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg, koja je bila domaćin natjecanja; Ante Radovčić, viši savjetnik – specijalist za prosvjetu u Upravnom odjelu za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije; Hrvoje Nekić, glavni tajnik Hrvatske zajednice tehničke kulture; Mario Cvek, viši savjetnik za informatiku, računalstvo i tehničku kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje, predsjednik Državnoga povjerenstva 66. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske te Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih.

Hrvatska zajednica tehničke kulture nagradila je prvoplasirane mlade tehničare besplatnim sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, a Hrvatski radioamaterski savez troje najuspješnijih natjecatelja na državnoj razini natjecanja u području radiokomunikacija nagrađuje radioamaterskim ljetnim kampom na Mosoru.

Više informacija dostupno je na stranici Državnog povjerenstva 66. natjecanja mladih tehničara.
vrh stranice