U Varaždinu održana radionica „Pametna kuća“ za učitelje tehničke kulture

23.04.2018.

Na osmosatnoj radionici održanoj u Varaždinu 14. travnja 2018. godine devetero učitelja tehničke kulture izradilo je svoju „Pametnu kuću“. Ovu tehničku tvorevinu učitelji će koristiti kao nastavno sredstvo za učenje tehničkog crtanja, graditeljstva, elektrotehnike, elektronike i automatike te o upotrebi energije. Radionicu je provelo Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture.

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin i ove godine provodi stručno usavršavanje svojih članova. U suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture organiziralo je 14. travnja 2018. godine radionicu „Pametna kuća“ koja je održana u prostorima Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina. Na radionici je sudjelovalo 9 učitelja tehničke kulture koji su izradili „Pametne kuće“. Svaki učitelj odnio je svoju "Pametnu kuću" u svoju školu gdje će se koristiti kao nastavno sredstvo za učenje tehničkog crtanja, upotrebi energije, graditeljstva, elektrotehnike, elektronike i automatike.

Osobine „Pametne kuće“ su kontrola rada pomoću mobitela ili tableta (android) – bluetooth, rasvjeta prostorija, senzori za kontrolu, te mogućnost dorade i estetskog uređenja.

Ovo je prvi seminar ove godine stručnog usavršavanja učitelja tehničke kulture koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, a kao nastavak suradnje planira se održavanje seminara iz 3D modeliranja početkom naredne školske godine.

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin i Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije zajednički su već ranije ove godine za svoje članove organizirali stručnu ekskurziju u Zagreb. Posjetili su Tehnički muzej u kojem su pored ostalog prisustvovali demonstraciji izuma velikog svjetskog genija Nikole Tesle. Potom su posjetili i Multimedijsku izložbu pod nazivom "Nikola Tesla - velikan koji je promijenio svijet" u Meštrovićevom paviljonu. Ovom zajedničkom akcijom dvaju društava pedagoga tehničke kulture samo je još jednom potvrđena dobra višegodišnja suradnja učitelja tehničke kulture Varaždinske i Međimurske županije.

vrh stranice