Učenici OŠ Dobriše Cesarića na terenskoj nastavi u NCTK

27.10.2011.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizirala je 21. listopada 2011. godine u NCTK terensku nastavu iz tehničke kulture i geografije za 35 učenika 8. razreda OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba

Učenici su u Kraljevici boravili od 10,00 do 18,00 sati od čega su 6 školskih sati proveli na nastavi tehničke kulture i geografije, a pratile su ih profesorice Sonja Pavlić, Nevenka Pokos i Josipa Balenović. Radilo se u skupinama od 11 i 12 učenika. Terenska nastava je dio redovitog školskog plana i programa pa su radionice bile usklađene s prethodno obrađenim nastavnim sadržajima. 

Na radionici tehničke kulture, učenici su prošli vježbe iz robotike te vježbe savijanja plastike. Kao uspomenu na boravak u Nacionalnom centru tehničke kulture, učenici su sa sobom ponijeli stalak za mobitel, koji su imali prilike sami izraditi. Na radionici geografije, naučili su nešto više o reljefu Republike Hrvatske te su o tome izradili Power Point prezentacije, čime su poboljšali i usavršili svoja informatička (ne)znanja. U pauzi između jutarnjih i poslijepodnevnih radionica, učenici i voditelji su posjetili Brodogradilište Kraljevica. Nakon uvodnog predavanja o povijesti, sadašnjosti i budućnosti Brodogradilišta koje je potaknulo niz zanimljivih pitanja i komentara, učenici su imali priliku vidjeti makete svih brodova izgrađenih u ovom Brodogradilištu.
Profesorica njemačkog jezika Josipa Balenović je zajedno s članovima fotogrupe, sve aktivnosti fotografirala kako bi s učenicima, po povratku u matičnu školu, izradila plakat na njemačkom jeziku o svemu što su imali prilike vidjeti i doživjeti u Nacionalnom centru tehničke kulture i Kraljevici.

 

vrh stranice