Ususret 55. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

23.11.2023.

U petak 24. studenog s početkom u 18:00 sati u Zagrebu, prostor MM Centra (Savska cesta 25, Zagreb) ugostit će svečano otvorenje 55. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.
Uz svečanu ceremoniju otvorenja, publika će imati priliku pogledati prve dvije od ukupno pet revijskih projekcija u tri dana novog izdanja Revije. Ulaz na sav projekcijski program potpuno je besplatan. Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 138 filmova, a u program je uvršteno 9 igranih filmova, 9 dokumentarnih filmova, 8 eksperimentalnih filmova i 4 animirana filma. Selekcijsku komisiju činili su producent Vedran Šuvar, akademska filmska redateljica i montažerka Judita Gamulin i filmski kritičar Silvestar Mileta.

Reviju podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Zagreb.
vrh stranice