V. PSMK Makett Kup

20.06.2022.

Novi uspjeh Hrvatske zajednice tehničke kulture u provedbi programa Međunarodne suradnje, zabilježen je ovoga vikenda (18. – 19. lipnja 2022. godine) u Budimpešti na V. PSMK Makett Kupu, u sklopu kojega smo uspješno prezentirali dva projekta i to; „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas, te SIG projekt Hungary 44'-45'“ u kojima uz HUVM, IPMS Croatia inače stalnim partnerima programa Međunarodne maketarske akademije od nedavno sudjeluje i AK Interactive iz Kraljevine Španjolske.
Izvrsna postava dijela izložbenog projekta Hrvatska vojska i policija u mjerilu, te prezentacija novog SIG projekta Hungary 44'-45', u kojima smo kroz infrastrukturu MMA uključili u provedbu istih nekoliko desetaka inozemnih maketara sa više od stotinu radova, bila je dovoljan povod velikoj posjećenosti izložbeno edukacijskog stola kojega je na dan manifestacije obišlo više stotina posjetitelja na što smo iznimno ponosni. U ukupnoj konkurenciji koja je ove godine brojala više od 20 izlagača, međunarodni sudački žiri, nakon detaljnog pregleda izložaka, pratećih reklamno edukacijskih materijala, te naravno dobro poslušane prezentacije, donijelo je jednoglasnu odluku o pobjedniku „Klupskog natjecanja“ na ovogodišnjem V. PSMK kupu, koji je pripao upravo HZTK i njenim partnerima.

Da ovo vrlo prestižno međunarodno priznanje ne ostane usamljeno, pobrinuli su se maketari iz HUVM i IPMS Croatia koji su u pojedinačnom natjecanju osvojili 6 medalja i 4 posebna priznanja i to upravo sa radovima izrađivanim u sklopu maketarskih škola projekta MMA.
vrh stranice