„Wolfpack 2022“.

20.09.2022.

U subotu, 17. rujna 2022. godine, u sklopu Kulturnog centra János Apáczai Csere, Zalaegerszeg, održano je tradicionalno maketarsko natjecanje „Wolfpack 2022“ u organizaciji istoimenog maketarskog kluba. Natjecateljskome dijelu događanja, priključili su se članovi HUVM-a i IPMS Croatia, inače stalni partneri HZTK u dijelu programa Međunarodne suradnje, koji su za potrebe ovoga natjecanja nastupili sa više maketarskih uradaka na temu „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ s kojom nastavljamo promociju obilježavanja prošlogodišnje 75. godišnjice tehničke kulture Republike Hrvatske, u kojoj je navedeni izložbeni projekt i nastao.

 Ovo događanje uspjelo je zabilježiti rekordne brojeve kako u broju natjecateljskih maketa, tako i po broju natjecatelja, gostiju i pratećeg programskog sadržaja koji je ugodno iznenadio sve prisutne.

Osim sudjelovanja u maketarskom dijelu događanja, predstavnici HUVM-a, IPMS Croatia i HZTK, odazvali su se sastanku, organiziranom od strane kolega iz IPMS Mađarska , na temu SIG projekta i pratećih SIG MASTER kategorija, koji je uslijedio kao nastavak prvog tematskog sastanka IPMS organizacija, održanoga u sklopu 17. Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA. Postizanjem dogovora u vidu stvaranja zajedničke SIG platforme i uključivanja većeg broja domaćih i inozemnih sudionika u provedbu projekata iste, uspješno smo ostvarili osnovni cilj i zadaću programskog sadržaja Međunarodne suradnje.

Krajem dana, održano je svečano proglašenje dobitnika nagrada, gdje su članovi HUVM-a i IPMS Croatia, u iznimno jakoj konkurenciji radova osvojili 7 medalja i 3 posebne nagrade, koje su potvrda kvalitete programskog sadržaja Međunarodne maketarske akademije, odnosno radne platforme gdje su navedeni radovi i nastali.
vrh stranice