XXVI. MOSONSHOW

24.04.2024.

Tijekom vikenda (21.– 22. travnja 2024. godine) u sklopu velike sportske UFM dvorane – Mosonmagyarovar, održan je 26. MOSONSHOW, koji je ove godine okupio iznimno veliki broj sudionika pristiglih iz više od 40 europskih i svjetskih zemalja, čime ovo događanje potvrđuje svoj iznimno visoki status na svjetskoj maketarskoj sceni.

Uz brojne natjecatelje i izlagače, ove godine po prvi puta sudjelovala je i Hrvatska zajednica tehničke kulture, uspješnom prezentacijom dijela programskog sadržaja „Međunarodne maketarske akademije“ odnosno postavom maketarske izložbe „From Middle East to Afghanistan“ na kojoj u suradnji sa svojim partnerima Hrvatskom udrugom vojnih minijaturista i IPMS Croatia vrijedno radi protekle tri godine. Posebnost ovogodišnjeg događanja, bio je iznimno veliki broj prijavljenih natjecateljskih radova koji je premašio brojku 3000, no isto tako ukupan broj od 40 izlagača bio je najveći do sada.

Upravo u sklopu izlagačkog dijela, Hrvatska zajednica tehničke kulture i njeni partneri, ostvarili su najbolji rezultat do sada i to dobivanjem nagrade „BEST OF CLUB DISPLAY“ za najbolji izložbeni stol cjelokupnog događanja. Upravo ova nagrada potvrda je kvalitete sadržaja programa „Međunarodne suradnje„ Hrvatske zajednice tehničke kulture, koja u sklopu ove djelatnosti tehničke kulture ima izvanrednu vidljivost i prateću nacionalnu prepoznatljivost na europskoj ali od sada i na svjetskoj maketarskoj sceni.

 

U prilog spomenutoj nagradi, kao pratećoj vidljivosti i prepoznatljivosti, doprinijelo je i osvajanje 6 pojedinačnih natjecateljskih medalja naših partnera iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista i IPMS Croatia kojima i ovim putem iskreno čestitamo.

Na kraju zahvaljujemo se organizatorima ovoga događanja, na izvrsnoj organizaciji ove manifestacije te još jednom čestitamo svim sudionicima kao i osvajačima nagrada.

vrh stranice