Zadrugari Krapinsko-zagorske i Međimurske županije na Ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva

24.07.2017.

Od 11. do 17. srpnja 2017. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici održana je 5. ljetna škola učeničkog zadrugarstva u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i uz suorganizaciju HZTK. Na Ljetnoj školi okupilo se 36 mladih zadrugara iz Krapinsko-zagorske i Međimurske županije koji su sudjelovali na radionicama oslikavanja platnenih vrećica, izrade broševa-lutkica, sapuna i slika od prirodnih materijala te radionicama modelarstva i pirografije.

S mladim zadrugarima bile su i njihove voditeljice - Brankica Zbanatski i Štefanija Boltek-Mihaljevski iz Krapinsko - zagorske i Dragica Benčik i Svjetlana Zlatarek iz Međimurske županije.

Na putu do Kraljevice, zadrugari su posjetili Planetarij u Rijeci, a tijekom sedmodnevnog boravka u Kraljevici sudjelovali su na kreativnim radionicama koje su se održavale u Nacionalnom centru tehničke kulture (NCTK):

- Oslikavanje platnenih vrećica
- Izrada broševa-lutkica
- Izrada sapuna
- Izrada slika od prirodnih materijala
- Modelarstvo
- Pirografija

Iako su vrijedno radili na radionicama, zadrugari su imali vremena i za kupanje, sunčanje i druženje na plažama Oštro i Carevo, a u večernjim satima družili su se uz karaoke, ples, društvene igre, sportske aktivnosti....

Mladi zadrugari bili su zadovoljni stečenim znanjima u Kraljevici koja će prenijeti prijateljima u svojim učeničkim zadrugama, stekli su i nova prijateljstva te su poželjeli ponovno doći u NCTK u Kraljevicu.

Završnu izložbu 5. ljetne škole učeničkog zadrugarsva posjetio je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodin Ivan Vlainić koji je sudionicima uručio prigodne diplome i priznanja, a mladi zadrugari su svim voditeljima pripremili unikatne i personalizirane znakove pažnje kojima su se zahvalili na podršci i druženju u Kraljevici.

vrh stranice