Završena Online smotra tehničkog stvaralaštva 2020./2021.

17.06.2021.

Nagrađene radove pogledajte  ovdje

Hrvatska zajednica tehničke kulture će i ove školske godine provesti Online smotru tehničkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola i to u područjima obrada materijala/strojarske konstrukcije, elektrotehnika/elektronika i automatika.

Hrvatska zajednica tehničke kulture je pokrenula Online smotru tehničkog stvaralaštava tijekom prve polovine 2020. godine. Smotra je pokrenuta u uvjetima pandemije koronavirusa te provođenja nastave na daljinu. U toj situaciji bilo je nemoguće provoditi praktičnu nastavu iz tehničke kulture, pa je HZTK Online smotrom pokušala ispraviti taj nedostatak i potaknuti učenike da i u slobodno vrijeme pokušaju izraditi ili osmisliti neku tehničku tvorevinu na temu „Bolji svijet“. Kroz pet dvotjednih ciklusa na smotru je prijavljeno 14 radova, što pokazuje da je učenicima i njihovim mentorima osmišljavanje i izrada novih tehničkih tvorevina zanimljivo.
I u školskoj godini 2020./2021. smotra će se održati na daljinu putem web stranice Hrvatske zajednice tehničke kulture. Područja tehničke kulture obuhvaćena ovom smotrom su:
a) Obrada materijala/Strojarske konstrukcije
b) Elektrotehnika/Elektronika
c) Automatika.
Ovime HZTK nastavlja poticati bavljenja učenika i učitelja/mentora iz cijele Republike Hrvatske navedenim područjima tehničke kulture i u postojećim uvjetima.
Više pogledajte ovdje


vrh stranice